Kovačević: Ozvaničiti kraj DPS na izborima u Nikšiću

© Tanjug / ZORAN ZESTICNikšić
Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Nosilac liste „Za budućnost Nikšića“, okupljene oko Demokratskog fronta, Marko Kovačević očekuje da se na sutrašnjim lokalnim izborima u Nikšiću ozvaniči kraj Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića kao političkog činioca u Crnoj Gori i istovremeno potvrdi izborna pobeda vladajuće većine koja je ostvarena na parlamentranim izborima 2020.

Kovačević ističe da su lokalni izbori u drugom gradu po veličini u Crnoj Gori važni jer su prvi izbori posle 30. avgusta prošle godine kada je, kako kaže, prvi put u istoriji te zemlje vlast promenjena na izborima.

„Tako da svako vidi šansu na lokalnim izborima u Nikšiću. DPS da se vrati u igru, a mi ostali da potvrdimo izbornu pobedu ostvarenu 30. avgusta i da ozvaničimo kraj DPS kao političkog činioca koji odlučuje u Nikšiću i u Crnoj Gori. U tome je specifična težina ovih izbora“, kaže Kovačević za Tanjug uoči gradskih izbora u Nikšiću.

Medijsku pažnju i zainteresovanost regiona za izbore u rodnom gradu aktuelnog crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, Kovačević objašnjava time da je Crna Gora tokom čitave prošle godine bila top tema regiona zbog litija i Zakona o slobodi veroispovesti. 

Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Sloboda nema alternativu: Krivokapić pozvao građane Nikšića da izađu na izbore /video/

„Tako da je ovo eho čitave te priče'“, dodaje Kovačević.

Kaže da očekuje ubedljiv poraz DPS i pobedu koalicije „Za budućnost Nikšića“ i najavljuje saradnju sa ostalim opozicionim listama koje učestvuju na nikšićkim izborima.

„Siguran sam da ćemo biti jači od liste koju predvodi DPS. Ne mogu da tvrdim da ćemo biti apsolutni pobednici, ali pozvaćemo sve sa kojima smo parlamentarna većina na državnom nivou da zajedno vršimo vlast i na lokalu, kakav god bio rezultat izbora i bez obzira da li budemo apsolutni pobednici ili ne“, poručuje nosilac jedne od šest listi koje učestvuju na izborima u Nikšiću.

Kovačević ističe da lista koju predstavlja poštuje Nikšićane koji žele promene, a koji budu dali poverenje i drugim listama.

„Kao nova lokalna vlast trudićemo se i da sugrađane koji podržaju DPS uverimo u to da smo spremni da radimo za dobrobit svih Nikšićana“, naglašava Kovačević.

Na pitanje šta je obeležilo izbornu kampanju i u kakvoj se atmosferi održavaju izbori, Kovačević kaže da je DPS od samog početka stvarala tenzije i sukobe i da se postavljala u poziciju žrtve kako bi, dodaje, izazvala svoje radikalne elemente na reakciju.

Kako kaže, ostali učesnici izbora su ostali pribrani, smireni i odgovorni i da će takvi biti i na dan izbora.

„Tako da sve to garantuje dobar rezultat i mirnu atmosferu u meri u kojoj to od nas zavisi. Juče smo imali auto kolonu umesto završnog mitinga koja je prošla mirno i bez problema. Pokazali smo da smo na svaki način bolji i odgovorniji od DPS“, ističe Kovačević. 

Auto-litija ka Nikšiću - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Građani drugih gradova daju podršku Nikšiću/video, foto/

Poručuje da će posle smene vlasti u Nikšiću, koju očekuje na sutrašnjim izborima, opština Nikšić više neće biti zgrada distance između lokalne vlasti i građana, već će njena vrata biti otvorena za sve sugrađane koji će, kako kaže, moći da se obrate i ukažu šta su njihovi problem.

Kovačević očekuje da izlaznost na sutrašnjim izborima neće biti manja nego na parlamentarnim u avgustu prošle godine, tj, da će preći više od 70 odsto i time doneti ubedljivu pobedu opozicije.

„Apelujem na naše birače da do podne izađu na birališta, da bismo što ranije završili posao koji imamo - da pobedimo i uklonimo DPS sa vlasti u Nikšiću, a da potom mirno sačekamo zatvaranje biračkih mesta i izborne rezultate“, poručio je Kovačević.

Na 138 biračkih mesta u Nikšiću, sutra će pravo glasa iskoristiti oko 58.833 birača koji će odlučivati o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta.

U prethodne četiri godine na vlasti u Nikšiću bila je DPS u koaliciji sa Socijaldemokratama, a u lokalnom parlamentu nije bilo opozicionih stranaka jer su bojkotovale izbore održane u februaru 2017. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala