Policija u Nikšiću imaće pojačanje na dan izbora

© AP Photo / Darko VojinovicPolicija, Crna Gora
Policija, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
U nedelju će biti pojačano prisustvo policije u Nikšiću, a ako bude potrebe na raspolaganju je i podrška iz ostalih crnogorskih gradova, saopšteno je podgoričkim “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.. Operativni tim za kontrolu izbora u Nikšiću locirao je potencijalne probleme do kojih bi moglo doći na dan izbora, dodaje se.

Koordinator Operativnog tima za kontrolu izbora u Nikšiću Rade Milošević saopštio je u utorak da je bezbednosna situacija uoči lokalnih izbora umerena ka visokom riziku i da će policija i nadležni državni organi oštro reagovati na bilo kakve pokušaje izazivanja nemira.

“Operativni tim za kontrolu izbora u Nikšiću locirao je potencijalne probleme do kojih bi moglo doći u nedelju, na dan izbora. Analizirali smo stanje i sačinili set mera kako bi policija, u slučaju potrebe, mogla adekvatno delovati, ako dođe do ugrožavanja javnog reda i mira i samog izbornog procesa. Tokom izbornog dana, policija će operativno sprovoditi sve mere,” navodi se u odgovoru MUP-a na pitanje kakav je plan za izborni dan u Nikšiću kako bi se predupredilo kršenje mera, tenzije i incidenti.

Dodaje se da će Operativni tim pratiti da li je sve u skladu sa zakonom i reagovati u vezi sa tim.

“Operativni tim još jednom apeluje na sve građane Nikšića da se uzdrže od slavlja i da ostanu kod kuće, kako bismo doprineli i na taj način popravljanju, trenutno narušene, epidemiološke situacije u tom gradu”, prenosi MUP.

Na pitanje da li službenici Uprave policije imaju ovlašćenja u Nikšiću da podnose prijave protiv partija i funkcionera za kršenje mera, iz MUP-a odgovaraju potvrdno. 

Predizborni skup u gradu Nikšiću  - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Nosilac liste Za budućnost Nikšića: DPS ćemo poslati u prošlost /video/

Tokom kampanje za lokalne izbore, koja se završava večeras jer počinje izborna tišina, pored oštrih političkih poruka bilo je i više inicidenata koji su se vezivali za predizbornu situaciju, pišu "Vijesti".

Glavni policijski inspektor u Odeljenju unutrašnje kontrole crnogorskog MUP-a Aleksandar Novović, kazao je na konferenciji u utorak da je policija u svim slučajevima preduzela sve u skladu sa zakonom, da nije bilo propusta i da i dalje preduzimaju određene mere i radnje u odnosu na krivična dela koja su počinjena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala