Nosilac liste Za budućnost Nikšića: DPS ćemo poslati u prošlost /video/

© AFP 2023 / STRPredizborni skup u gradu Nikšiću
Predizborni skup u gradu Nikšiću  - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Na lokalnim izborima 14. marta Nikšić će izabrati budućnost, DPS ćemo poslati u prošlost i pojedinačno biti bolji od bloka koji predvodi stranka Mila Đukanovića, poručuje Marko Kovačević, kandidat za gradonačelnika koalicije Za budućnost Nikšića okupljene oko Demokratskog fronta.

Na lokalnim izborima u Nikšiću, prvim od avgustovskih vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, lista Za budućnost Nikšića učestvuje pod rednim brojem četiri, a među ostalim učesnicima su Evropski tim za Nikšić predvođen DPS-om, lista Narodnog pokreta biznismena Dake Davidovića, zatim lista SDP – Srcem za Nikšić, platforma Crno na bijelo i koalicija Mir je naša nacija.

Nikšić će izabrati budućnost a ne otrovnu retoriku Đukanovića

Nemam podatke anketa, ali sam svakodnevno na terenu i siguran sam da će koalicija Za budućnost Nikšića ostvariti kvalitet više u odnosu na izbore u avgustu, a biće definitivno potvrđeno i da je DPS deo prošlosti, kaže za Sputnjik Kovačević.

U tom svetlu ne čudi ga ni retorika predsednika Mila Đukanovića kome se priviđaju aveti devedesetih i plaćenici petokolonaši Srbije u Crnoj Gori.

„To je retorika kontinuiteta, samo je u poslednje vreme malo agresivnija kako je DPS izgubio pozicije na državnom nivou. Đukanović inače svoju politiku u poslednjih 25 godina zasniva na tome da je za sve loše što se dešava u Crnoj Gori kriva Srbija. Neko sa strane bi stekao utisak da je sve ovo vreme Crnom Gorom vladao neko iz Srbije a ne Milo Đukanović. To je ustaljena retorika ali sada posle avgustovog poraza otrovnija, agresivnija i manje podnošljiva za slušanje. Ali sa time završavamo u Nikšiću 14. marta“, odlučan je Kovačević.

Na pitanje da li je njegov blok, ukoliko ne bude mogao sam da formira vlast, spreman na saradnju na lokalu s partnerima koji čine većinu u parlamentu Crne Gore, Kovačević naglašava da će koalicija Za budućnost Nikšića, nezavisno od toga hoće li biti apsolutni pobednik izbora, uputiti poziv partnerima na državnom nivou da sa njima vrše vlast u Nikšiću.

„Mi uvažavamo sugrađane koji su dali glas za promene, pa i ako su ih dali koalicijama Mir je naša nacija i Crno na bijelo i u meri u kojoj dobiju poverenje građana Nikšića, treba dopustiti da i oni učestvuju u vršenju vlasti i promenama koje treba sprovesti. Isto ćemo tražiti i za naše birače, da nema ucena i da bude ispoštovano ono što bude izborna volja građana Nikšića 14. marta“, naglašava Kovačević.

Umesto o 1918. godini pričati o 1918 radnih mesta

Ovaj rođeni Nikšićanin sa 33 godine ima za sobom zavidnu političku karijeru i kao predstavnik Nove srpske demokratije u Skupštini Crne Gore član je kluba poslanika Demokratskog fronta. Završio je Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore a u Nikšiću u dva saziva bio odbornik u Skupštini opštine. Kovačević napominje da sada, kao kandidat za gradonačelnika, nudi građanima pre svega da DPS ostave u prošlosti i opredele se za bolji život za sve.

„Mi ne želimo više da pričamo o 1918. godini jer tu je sve jasno i tu smo priču odbranili. Želimo da pričamo o 1918 novih radnih mesta za građane Nikšića, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju“, poručuje Kovačević. On dodaje da nije lako ostvariti sve i odmah ali da blok kom pripada pre svega želi da se uklone kriminalci iz Nikšića i dovedu pošteni ljudi koji će privući investitore , da se pomogne poljoprivrednicima i poboljša turistička ponuda.

„Kad obezbedimo bolju budućnost za sve građana Nikšića svima će postati jasno šta je DPS radio svih ovih godina, da su nas u stvari neprestano svađali da bi njima bilo bolje a nama lošije. Nikšić je sistemski urušavan da bi se DPS održao na vlasti“, kaže Kovačević.

U tom ključu on tumači i izjave Mila Đukanovića da Srbija sprema „kosovski boj“ u Nikšiću te da je Demokratski front ispostava Beograda.

„Mi sa Srbijom imamo partnerski odnos prvenstveno zbog toga što veliki broj naših sunarodnika tamo živi. Potpuno je prirodno da sa Srbijom imamo dobre veze. Mi smo partneri i to treba da budemo. Želimo da promenimo politiku koju je DPS vodio prema Srbiji svih ovih godina jer ona partner od izuzetnog značaja za sve zemlje u regionu a posebno za Crnu Goru. Ima mnogo prostora da se naši odnosi poboljšaju jer je DPS u njima napravio ponor. To što smo mi srpski političari u Crnoj Gori može da bude samo plus u poboljšanju tih odnosa a mi ćemo se truditi da kao partneri radimo na projektima koji će biti na obostranu korist“, obećava Kovačević .

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala