Kampanja protiv „Sputnjika Ve“ osuđena na propast

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPakovanja ruske vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanja ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Srpski ministar za inovacije Nenad Popović izjavio je danas za ruske medije da je informativna kampanja protiv ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) kao i protiv drugih ruskih lekova za korona virus osuđena je na propast.

„Ruska vakcina 'Sputnjik Ve' osvaja svet i trenutno je najefikasnija vakcina protiv korona virusa u svetu. Oni koji su spremni da napadnu vakcinu koja spašava živote u borbi protiv korona virusa, staju na stranu virusa i postupaju protiv ljudskog zdravlja i života. Ta kampanja je osuđena na propast od samog početka. Rusija će iz toga izaći još jača“, rekao je Popović.

On je ocenio da je Rusija razvojem vakcine pokazala superiornost svoje nauke i sposobnost da brzo reaguje na krize.

„Zato me ne iznenađuje što neki svetski lobisti žele da počnu sa negativnom informacionom kampanjom protiv ruske vakcine“, dodao je on.

Srbija je među prvim zemljama odobrila upotrebu vakcine „Sputnjik Ve“, a ministar Popović najavio je u četvrtak da će proizvodnja ove ruske vakcine u Srbiji početi do 20. maja.

Ranije danas je neimenovani visoki zvaničnik Kremlja rekao je da Zapad priprema scenario informativnog napada na vakcinu „Sputnjik Ve“ tako što bi lažirao veliki broj smrtnih slučajeva novodno izazvanih njenom upotrebom.

Prema rečima tog izvora, napad je planiran zbog sve veće globalne potražnje za ruskom vakcinom, a na meti antiruske informativne kampanje biće evropske zemlje koje su odobrile hitnu upotrebu „Sputnjika Ve“ među kojima su Mađarska, Slovačka, Srbija, Crna Gora, San Marino i Severna Makedonija, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala