Federer ima veliku želju, a Đoković može da je ugasi

© REUTERS / STEFAN WERMUTHNovak Đoković slavi pobedu u finalu Vimbldona
Novak Đoković slavi pobedu u finalu Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Majkl Stič, bivši Grend slem šampion, navija da Rodžer Federer da osvoji Vimbldon pre nego što se povuče, i tvrdi da za tenis ne može da se desi ništa bolje. Ali, prvi reket sveta, Novak Đoković, tri puta je zaustavljao Švajcarca u finalu najuglednijeg Grend slema i imaće veliki motiv da osvoji treći trofej u nizu, ukupno šesti iz Londona.

Đoković je na poslednjem Vimbldonu koji je održan 2019. godine pobedio Švajcarca u epskom finalu koje je igrano u pet setova, a još dva puta je u finalnim mečevima zaustavljao Federera na njegovoj najomiljenijoj, travnatoj podlozi.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Novak odbija da ćuti, opet je podigao buru i dobio podršku od Zvereva i Medvedeva

Najviše titula na Grend slem turnirima, Rodžer Federer je osvojio upravo na Vimbldonu – ima ih osam, i ovaj turnir smatra svojim drugim domom.

Švajcarski teniser u 39. godini drži rekord sa Rafaelom Nadalom sa po 20 Grend slem titula u muškoj konkurenciji, a želi da poveća ovaj broj pre nego što se povuče iz tenisa.

Federer se vraća terenu sledećeg meseca u Dohi, nakon godinu dana pauze zbog povrede kolena koja je zahtevala dve operacije.

Dok mnogi sumnjaju u njegovu formu i izdržljivost na velikim takmičenjima, Stič ukazuje da Federera nikad ne treba otpisivati.

„Jasno je da će u jednom trenutku povući“, nedavno je Stič rekao dodajući da bi mnogi pomislili da je pre pet godina bilo vreme za to.

„Poželeo bih mu da osvoji ovogodišnji Vimbldon i da nakon finala kaže 'Znate šta, postalo mi je mučno, prestajem'“, rekao je on.

Stič je rekao da je Federer igrač koji poseduje čitav spektar veština koje mu pomažu da i dalje igra toliko dobar tenis u svojim godinama.

„Možda ima problem što ga mlađa generacija više ne poštuje toliko pošto ga nije bilo godinu dana. Tu mentalna strana igra veliku ulogu. Ali, Federer je, naročito na Vimbldonu, još uvek kandidat za titulu, jer tamo ima tu mentalnu snagu, jer tamo ima najveću radost“, naveo je Stič.

Ako već pričamo o mentalnoj snazi, tu je neprikosnoven Novak Đoković, koji je to demonstrirao i u prethodnom finalu Vimbldona kada je spasao dve meč lopte za Federera i potom pobedio, čime je dokazao da Vimbldon ne pripada samo Federeru, kakvo je uvreženo mišljenje. 

Da li ste pogledali najnoviju emisiju Sputnjik sporta? Gost je bio Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera planete.

Nedoumice pred Federerov povratak: „Mišići su mu bili potpuno pokidani“

Čuveni Argentinac „kao iz topa“ rešio dilemu: To će biti Đoković, previše je kompletan

Đoković nadmašio Federera i Nadala u još jednoj kategoriji

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala