Amerika priprema veliku kampanju protiv „Sputnjika Ve“ – među ciljanom publikom i Srbija

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V)
Ruska vakcina protiv virusa korona Sputnjik Ve (Sputnik V)  - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici planiraju da pokrenu veliku informativnu kampanju protiv ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), saopštio je neimenovani visoki zvaničnik iz Kremlja Sputnjiku.
„Usled sve veće potražnje za ruskom vakcinom u celom svetu, uključujući i evropske zemlje, SAD i njihovi saveznici, prema navodima naših specijalnih službi, planiraju da pokrenu veliku informativnu kampanju usmerenu na stvaranje predrasuda prema našim naučim dostignućima i oblasti suprotstavljanja širenju virusa korona“, rekao je naš izvor.

Kako je istakao, preko kontrolisanih nevladinih organizacija (Američka agencija za međunarodni razvoj, Fondacija Džordža Soroša, Fondacija Tomson Rojters) i medijske strukture („Bi-Bi-Si“, Rojters, „Internjuz“) priprema se scenario informativnog napada na „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u okviru koga je planirano da se teze o „neefikasnosti i opasnosti vakcine“ potkrepljuju „insceniranjem masovnog umiranja ljudi nakon navodne upotrebe vakcine“.

Pakovanja ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Rusija: Protivnici vakcine „Sputnjik Ve“ u stvari je se plaše

Istovremeno, SAD i njihovi saveznici planiraju da šire „materijale kojima raskrinkavaju“ nekompetentnost ruskih stručnjaka u oblasti vakcinacije i imunologije.

Prema rečima zvaničnika iz Kremlja, evropske zemlje koje su registrovale rusku vakcinu protiv korone za hitnu upotrebu biće ciljna publika antiruske informativne kampanje koju organizuju SAD i njihovi saveznici.

„To su Mađarska, Slovačka, Srbija, Crna Gora, San Marino i Severna Makedonija. Odobrenje naše vakcine u tim zemljama na Zapadu je izazvalo talas antiruske propagande. Holandski mediji našu vakcinu 'Sputnjik Ve' ne predstavljaju kao vakcinu protiv virusa korona, nego kao 'kremaljsku polugu za raskol redova Evropske unije', 'instrument moskovske propagande'. Kao primer se navodi Mađarska koja je 'nasela na ruske trikove' i bez dogovora sa Briselom započela vakcinaciju svojih građana našom vakcinom“, precizirao je naš sagovornik.

Cilj napada na „Sputnjik Ve“ – promovisanje „Fajzera“

Prema rečima našeg izvora, cilj informativnog napada SAD i saveznika na rusku vakcinu je potkopavanje poverenja u rusku nauku, istovremeno promovišući vakcine „Fajzer“.

Prema njegovim rečima, postupci SAD i saveznika govore o njihovim pokušajima da umanje doprinos ruske nauke u borbu protiv korone, da potkopaju poverenje svetske zajednice u ruska naučna dostignuća i da spreče da ih Svetska zdravstvena organizacija sertifikuje, kao i da umanje potražnju za ruskom vakcinom u inostranstvu, koja je dospela na drugo mesto po broju zemalja koje su je odobrile.

„Istovremeno, SAD vode neviđeno agresivnu politiku promovisanja svoje vakcine 'Fajzer', nastojeći da oslobode američku stranu ne samo isplate eventualne odštete građanima u parnicama u slučaju pojavljivanja neželjenih efekata, nego i od materijalne odgovornosti za nemar direktnog proizvođača, uključujući fabričke greške i kršenje uslova čuvanja (minus 70 stepeni Celzijusa)“, objašnjava zvaničnik iz Kremlja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala