Rusija: Protivnici vakcine „Sputnjik Ve“ u stvari je se plaše

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPakovanja ruske vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanja ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Protivnici ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) pokušaju da potkopaju poverenje u vakcinu u svetu, jer je ona jedna od najboljih i oni je se jednostavno plaše, rekao je šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

„Mislim da možemo govoriti ne samo o međunarodnom priznanju vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V), nego i o našem liderstvu u svetu. Treba da budemo skromni, ali iskreni. Imamo neke od najboljih vakcina na svetu, to je veliki podvig ruskih naučnika, time se treba ponositi“, rekao je Dmitrijev.

On je prisustvovao otvaranju izložbe posvećene istoriji ruskog liderstva u oblasti virusologije koja se održava u zgradi Ruskog istorijskog društva.

„Mnogi neprijatelji Rusije pokušali su da potkopaju poverenje u Rusiju, ali mi razumemo da oni troše toliko snage na podrivanje poverenja u rusku vakcinu, jer je ona jedna od najboljih na svetu i oni je se prosto plaše“, istakao je Dmitrijev.

Vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Pored nje, u Rusiji su registrovane još dve vakcine protiv korone – „EpiVakKorona“ koju proizvodi „Vektor“ i vakcina „KoviVak“ Centra „Čumakov“. Sputnjik Ve“ (Sputnik V) do sad je odobren u preko 35 zemalja sveta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala