Američki košarkaš na stubu srama zbog psovanja Jevreja

© AP Photo / Lynne SladkyAmerički košarkaš Mejers Lenard
Američki košarkaš Mejers Lenard - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Američki košarkaš Mejers Lenard suočava se sa teškim posledicama nakon što je tokom prenosa uživo igranja igrica uvredio Jevreje.

Centar Majami Hita se nedavno upustio u gejming industriju, a ujedno je i postao investitor u svetski poznatoj organizaciji Fejz klan.

Upravo je tokom jednog strima na popularnoj platformi Tvič izgovorio niz psovki zbog nesrećnih okolnosti u video-igrici koju je igrao.

Jedna od psovki bila je upućena Jevrejima, što je američka javnost momentalno maksimalno osudila, optuživši Lenarda za antisemitizam i rasizam.

„Prihvatam svoju grešku i znam da ne mogu da pobegnem od nečega koje je toliko uvredljivo prema nekome drugome. Ne želim da sebe ovako predstavljam i želim da se izvinim saigračima, trenerima, čelnicima kluba i svima koji imaju veze sa organizacijom Majami Hit, mojom porodicom, kao i navijačima i svima u jevrejskoj zajednici koje sam povredio“, naveo je, pored ostalog, Lenard u saopštenju.

Odmah se moglo videti da problem koji je sebi stvorio američki košarkaš neće biti mali, a brojne gejming organizacije momentalno su raskinule saradnju sa njim.

O incidentu se oglasila i njegova NBA ekipa Majami Hit, koja je u saopštenju navela da je Lenard odstranjen iz ekipe do daljeg.

Revoltirana javnost odmah je pokušala da Lenardu uništi život i budućnost, te je od svih strana, ujedno i Majamija, zatražila najteže sankcije, pored ostalog i otkaz.

Nikola Jokić na liniji slobodnih bacanja - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Novinar pokušao da uvuče Jokića u američku propagandu: „Šta osećam? Ništa posebno“ /video/

Dvadesetdevetogodišnji centar ove sezone zaradiće nešto više od devet miliona dolara, a o njegovoj budućnosti će Majami odlučivati ovog leta, kada mogu ili da ga otpuste, ili da mu produže ugovor na još jednu sezonu.

On je svoju sezonu završio još u januaru, kada je doživeo povredu ramena zbog koje je poslat na višemesečnu pauzu.

Još nije poznato da li će reagovati i NBA liga, kojoj ne bi bio prvi put da nekog od svojih članova kazni zbog dešavanja van terena.

Nedavno je bek Minesote Malik Bizli suspendovan na 12 utakmica jer je na sudu priznao da je kriv za pretnje nasiljem.

Momak kojeg je Srbija „ugušila“ ispisao istoriju brže nego iko ikada

Masovna tuča na utakmici u BiH – u centru pažnje čovek sa tri države /video/

Otkriveno zašto je Srbin bio sklonjen – slagali su i sada imaju veliki problem

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala