Novinar pokušao da uvuče Jokića u američku propagandu: „Šta osećam? Ništa posebno“ /video/

© AFP 2023 / MIKE EHRMANNNikola Jokić na liniji slobodnih bacanja
Nikola Jokić na liniji slobodnih bacanja - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, dao je jedini mogući odgovor na pitanje američkog novinara Kamerona Bjuforda koje je glasilo: „Nikola, šta ti prolazi kroz glavu kada na svakoj utakmici čuješ američku himnu?“.

Jokić je na konferenciji za medije pred Ol-star meč, na kojoj je bio prisutan i Sputnjik sport, odgovarao na pitanja novinara širom sveta.

Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Jokić ekskluzivno za Sputnjik: Rakić je zver, lako bih se navikao na Dončića

Pitanja su postavljali pretežno američki novinari, te je pomenuti Kameron Bjuford pokušao da uvuče srpskog košarkaša na veoma nezgodan teren.

„Čestitke na Ol-star učešću. Kada pred svaku utakmicu slušaš američku himnu, šta ti prolazi kroz glavu?“, pitao je Bjuford.

Jokić je bio prilično zbunjen pitanjem jer je, pod jedan političko, a pod dva šta bi mu prolazilo kroz glavu kada čuje stranu himnu.

„Hm, ne znam. Verovatno mislim na utakmicu koja sledi, baš ne znam... Ništa posebno. Nekada slušam himnu, nekada sam u svojim mislima... Ne znam“, rekao je zbunjeni srpski košarkaš.

Na društvenim mrežama navijači su primetili ovo glupo pitanje i jedan komentar je posebno upečatljiv: „Da li se ljudima plaća da postavljaju ovakva pitanja? Čoveče, utišao bih ovog novinara do kraja konferencije“.

„Stvarno, šta je očekivao da će Jokić odgovoriti“, napisao je jedan korisnik.

„Volim Jokićev odgovor 'ništa posebno'. Sjajan odgovor na glupo pitanje“, glasili su odgovori ljudi.

Prethodnih meseci, a može se reći i godina u Sjedinjenim Američkim Državama vodi se velika propaganda od strane takozvane „duboke države“, koja se, koristivši sve moguće platforme, obračunavala sa Donaldom Trampom.

Jedna od njih je i pokret „Životi crnaca su važna“ koji je posebno aktivan bio prethodne godine nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Završnica prošle takmičarske godine najjače košarkaške lige na svetu prošla je upravo u tom tonu, košarkaši su klečali tokom himne SAD izražavajući protest zbog rasnih nejednakosti i policijskog nasilja.

Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2021
Američka „duboka država“ zloupotrebljava košarku – ponovo /video/

Američki košarkaši isto su uradili i kada su pristalice Donalda Trampa, masom belci, upale u Kapitol i divljale. Organi reda na početku nisu želeli da primenjuju silu, ali pošto se sve otelo kontroli, neophodno je bilo reagovati. 

Tada je glavna zamerka bila što policajci nisu reagovali oštrije jer „da su Afroamerikanci napravili takav protest i nasilno ušli u Kapitol, žandarmi bi ih naglavačke izbacili napolje i pritom žestoko prebili“.

Ponovo su glasni bili NBA igrači u kojoj je 90 odsto zvezda tamnoputog tena, na utakmici protiv Detroita i Milvokija ponovo se klečalo, a korak dalje otišao je Drejmond Grin koji je protestante nazvao teroristima.

Nekoliko nedelja kasnije Mark Kjuban, vlasnik Dalas Meveriksa, izašao je sa saopštenjem da na utakmicama ove franšize više neće biti intoniranje američke himne, ali NBA liga to nije dozvolila.

Sve ovo je velika igra svetskih moćnika, krajnji cilj nije ni rasna jednakost, niti suzbijanje policijskog nasilja, već kontrola mase.

Američki novinar pokušao je da glupim pitanjem uvuče Jokića u ovaj mulj, očekujući da će dobiti neki senzacionalni odgovor, ali to se nije desilo jer je Nikola iskreno odgovorio.

Podržao je Hilari, umalo je „ugasio“ NBA ligu, a Zlatan mu poručuje: „Radi svoj posao“

Američka „duboka država“ zloupotrebljava košarku – ponovo /video/

Jokić ekskluzivno za Sputnjik: Rakić je zver, lako bih se navikao na Dončića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala