Američka „duboka država“ zloupotrebljava košarku – ponovo /video/

© AFP 2023 / Jeff ChiuDrejmond Grin
Drejmond Grin - Sputnik Srbija
Pratite nas
NBA liga se u prethodnom periodu suočila sa ogromnim problemom zloupotrebe pošto su nju kao platformu za izražavanje svog stava iskoristile osobe koje su se stavile u službu grupacije personifikovane u liku Džozefa Bajdena.

Izabrani predsednik SAD zamalo je bio sprečen da to i zvanično postane zbog protesta i upada u Kongres pristalica Donalda Trampa, koje tvrde da je ceo izborni proces bio falsifikovan.

Dokazi za to postoje, ali – Bajden je proglašen predsednikom SAD što se može očitati i kao pobeda „duboke države“, koja je Trampovom pobedom na izborima 2016. godine bila poražena.

Sve što se dešavalo uoči proteklih predsedničkih izbora proteklo je u jeku histerije predstavnika „duboke države“ koji su pokušali da iskoriste sve moguće platforme kako bi se obračunali sa Trampom, ekscentričnim milijarderom koji je snagom svoje retorike i pristupa običnom narodu uspeo da porazi Hilari Klinton 2016. godine.

Delovanje pokreta „Crni životi su važni“ se nužno prenelo na NBA ligu, čiji je kompletan smiraj prethodne takmičarske godine protekao upravo u tom tonu.

Na dan kada su se dogodile demonstracije u Vašingtonu, upad u Kapitol pristalica Donalda Trampa koje su želele da spreče proglašenje Bajdena za predsednika SAD, sve što se događalo mesecima unazad ponovo je postalo aktivno.

U protekloj sezoni NBA igrači su klečali tokom himne SAD, izražavajući protest zbog rasnih nejednakosti i policijskog nasilja, a istovetnim performansom reagovali su i u noći upada na Kapitol.

Dakle, sve je jasno, cilj svega nije bilo ostvarivanje rasnih jednakosti, već svrgavanje Trampovog režima koji je shvaćen kao „belački“, „netolerantan“, „desničarski“ i tako dalje...

Ako je neophodno dalje objašnjavanje, u ovoj godini nije bilo „Crni životi su važni“ protesta, niti poziva na ostvarenje jednakosti da bi se aktivirala želja da se kroz NBA ligu provedu političke poruke, već je inicijalna kapisla za njihovo javljanje bio upad demostranata u Kapitol.

Uz klečanje na utakmici između Detroita i Milvokija, korak dalje otišao je Drejmond Grin, košarkaš Golden Stejt Voriosa koji je istakao da su demonstracije bile teroristički akt, navodeći da sistem napada crne ili tamnopute ljude, dok su „drugi upadali u Kapitol kao da je to njihova dnevna soba“.

„Prestanite da njih opisujete kao ljude koji žele pravdu i mir, to je nepoštovanje, to su teroristi“, rekao je Grin.

U svemu se postavlja jedno pitanje, ako su pristalice „Crni životi su bitni“ pokreta tražili pravdu za sebe, zašto to ne bi mogli i ljudi koji su glasali za Donalda Trampa, odnosno protiv režima „duboke države“, sada oličenom kroz Džozefa Bajdena, koji je SAD uvodio u brojne ratove, a njene ljude u pogibije i tragedije?

Izgleda da, zaista, jednakost u SAD ne postoji, niti će moći da postoji, sve dok je „demokrata“ spremnih da „demokratiju“ uvode kroz krađu, nasilje, zloupotrebe i obmane, na koje su pali naivni, poput tog, Drejmoda Grina, zabludelog zagovornika ideje koja je mnoge Amerikance odvela u smrt, što Trampov režim za prethodne četiri godine nije nijednom uradio.

​► Lajović za Sputnjik o Novakovoj trci, haosu 2020. godine i „političkoj situaciji“

► Inspirišuća priča Amerikanca – od horor povrede do rekorda karijere /video/

► Bjelica „glumio“ Jokića i odigrao partiju sezone /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala