Kraj Zvezdine crne serije – nokautiran Himki

© Foto : Foto: KK Crvena zvezdaCrvena zvezda košarka
Crvena zvezda košarka - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde konačno su prekinuli crni niz od devet vezanih poraza u Evroligi, pošto je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pobeđen Himki - 92:81 (8:15, 26:23, 28:22, 30:21). Crveno-beli su u meču punom oscilacija na kraju uspeli da bace na kolena najgori tim u elitnom takmičenju, koji je ostao zakucan za dno tabele sa svega tri pobede.

Crveno-beli igraju sezonu koju će što pre želeti da zaborave kada je Evropa u pitanju. Čak devet poraza su nanizali u elitnom takmičenju, čime su postavili negativan rekord, ali su imali idealnu priliku da stanu na put crnoj seriji.

I iskoristili su je, a tome je u velikoj meri kumovala činjenica da su postigli čak 16 trojki!

Jednostavno, u Beograd je stigao rezultatatski najgori tim ove sezone u Evroligi - Himki. Svega tri pobede u dosadašnjih 29 kola.

Zato i ne čudi što je tim Dejana Radonjića, uprkos katastrofalnoj seriji posle dugo vremena imao ulogu favorita. 

Loše je Crvena zvezda otvorila meč, što potvrđuje i rezultat prve četvrtine u kojoj je rezultat bio 15:8 za Himki. Samo jednu dvojku su pogodili crveno-beli u tom periodu igre i već su morali da jure zaostatak od sedam poena.

U nastavku je Zvezda opstajala zahvaljujući dobro procentu šuta za tri poena, pa su prišli rivali na 24:18. I uspeo je tim s Malog Kalemegdana da dobije drugu četvrtinu rezultatom 26:23, te je prednost Himkija bila prihvatljivih četiri poena.

 

 U nastavku je Zvezda uspela da se konsoliduje i da reši u svoju korist treću četvrtinu, dok je u odlučujućoj deonici u jednom trenutku imala šest poena prenosti. Rezultat na semaforu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ bio je 66:60 i činilo se da Lazić, Hol, Lojd i ostali imaju sve u svojim rukama, ali... 

​Ponovo su usledile greške i oscilacije u igri što je Himki samo na trenutak iskoristio, da bi Zvezda onda „dodala gas“ i oduvala prosto protivnika. Ispisana je i istorija u Beogradu, s obzirom na to da je Džordan Lojd postao najefikasniji košarkaš u istoriji crno-belih koji je igrao u Evroligi.

​Prethodni rekorder bio je Tejlor Ročesti sa 403 poena, drugi na večnoj listi bio je Boban Marjanović, dok je Lojd bio na koti 391 pre početka susreta. Amerikanac je u pobedi nad Himkijem rezultatom 92:81 postigao čak 22 poena, bio je najefikasniji pojedinac, čime se probio na vrh liste sa 413 poena u elitnom takmičenju. 

​Osim Lojda koji se istakao sa 22 poena, Dejan Davidovac je bio drugi najefikasniji sa 16, pratio ga je Kori Volden sa 15, dvocifren je bio i Ognjen Dobrić sa 12 poena. 

Crvena zvezda je posle 29 odigranih kola pretposlednja sa osam pobeda, dok je Himki ostao zakucan za dno sa svega tri trijumfa.

► Partizanov košarkaški pakao

► Mladi Srbi dokazali da su spremni za NBA

► Masovna tuča na utakmici u BiH – u centru pažnje čovek sa tri države /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala