Zvezda deklasirala Mačvu i otišla na plus devet!

© AP Photo / Darko VojinovicFudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu
Fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Crvena zvezda je stigla i do 14. uzastopne pobede u Superligi. Na Marakani je u zaostalom meču 22. kola domaćeg šampionata savladana Mačva rezultatom 4:0 (2:0), čime je tim Dejana Stanković odmakao prvom pratiocu Partizanu na devet bodova.

Aktuelni šampion Srbije nije ništa želeo da prepusti slučaju, već je od prvog minuta krenuo silovito ka golu Mačve.

I nije se dugo čekalo na prvi pogodak u mreži gostiju, s obzirom na to da je neverovatno i neshvatljivo lako Aleksandar Katai pogodio desnom nogom dalji ugao sa leve strane kaznenog prostora.

Ofanzivnu i odličnu igru Crvena zvezda je krunisala novim pogotkom u mreži Nikole Perića, a posle lepe akcije u tri poteza strelac je bio Milan Pavkov. Igrao se 24. minut.

Mogao je domaćin i do ubedljivije prednosti, ali je u 40. minutu bio neprecizan Katai, koji se očigledno u potpunosti oporavio od zdravstvenih problema, koji su ga gotovo tri meseca udaljili sa terena, pa je na dobrom putu da se vrati u formu.

Filip Holender - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Kralj video moćan Partizan za polufinale Kupa Srbije /foto, video/

Vođstvo lidera na tabeli protiv pretposlednjeg tima Superlige nedvosmisleno je ukazivalo da teško Mačva može nešto da promeni na terenu.

Dejan Stanković je odlučio da menja na poluvremenu, pa su izašli Pakov i Ivanić, a zamenili su ih Željko Gavrić i Gelor Kanga. 

Zvezda je bila tim koji diktira tempo i apsolutno kontroliše stvari na terenu, da bi rezervista Aleksa Vukanović, koj ije u 67. minutu ušao umesto El Fardua Bena, postigao gol za 3:0.

Konačan rezultat postavio je Katai, drugim golom protiv Mačve u zaostalom meču 22. kola Superlige.

Crvena zvezda posle 26. odigranih kola i dalje ne zna za poraz u prvenstvu, ima učinak od 24 pobede i dva remija uz gol-razliku 70:10 i čak 74 boda, dok drugoplasirani Partizan ima 65 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 ► Mesi i Ronaldo - doviđenja!

► Penali šokirali favorita i doneli Surdulici najveću fudbalsku radost u istoriji

► Priština isterala svoje – Španija dozvolila isticanje himne i zastave tzv. Kosova

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala