Kralj video moćan Partizan za polufinale Kupa Srbije /foto, video/

© Foto : FK Partizan/M. TodorovićFilip Holender
Filip Holender - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su u Humskoj bez većih problema pobedili Voždovac rezultatom 4:0 (2:0). Strelci za crno-bele bili su crnogorski reprezentativci Šćekić i Vujačić u prvom poluvremenu, dok su u nastavku pogodili još Asano i Natho.

Utakmicu je iz lože pratio Ivica Kralj, nekada legendarni golman crno-belih, koji je ubuduće obavljati posao koordinatora za sportska pitanja i skauting službu. Nema dileme da je nekadašnji kec Jugoslavije bio zadovoljan novim trijumfom voljenog kluba.

 

© Foto : FK Partizan/M. TodorovićIvica Kralj
Kralj video moćan Partizan za polufinale Kupa Srbije /foto, video/ - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Ivica Kralj

 

Partizan pod komandom trenera Aleksandra Stanojevića nastavlja da ruši sve pred sobom. „Zmajevi“ s Voždovca su 16. Partizanova recka u nizu u svim takmičenjima, a fascinantan je podatak da je „parni valjak“ u poslednja dva meča postigao čak devet golova. Rad je na Banjici savladan rezultatom 5:0!

Od prvog sudijskog zvižduka pred praznim tribinama stadiona u Humskoj domaćin je pokazao da izabranici Jovana Damjanovića nemaju šta da traže na putu ka polufinalu Kupa Srbije.

Jednostavno, crno-beli su u strašnoj seriji, kako u Superligi, tako i u najmasovnijem domaćem takmičenju, te nastavljaju pohod, ka duploj kruni, kako je svojevremeno poručio Filip Stevanović, bez obzira na minus šest i meč više u odnosu na lidera Crvenu zvezdu.

​Nakon što je Partizan propustio nekoliko izglednih prilika, pre svega preko Filipa Holendera koji nije uspeo da realizuje situaciju „jedan na jedan“, tu je i veliki promašaj Lazara Markovića već u trećem minutu kada je sa pet metara šutirao pravo u golmana, put do mreže pronašao je Aleksandar Šćekić u 24. minutu.

Crnogorski vezista bio je najprisebniji u šesnaestercu Voždovca posle kornera, i iz odbitka je doneo prednost crno-belima. Crnogorska veza bila je efikasna u odsustvu realizacije Partizanovih napadača. Prednost je duplirao štoper Igor Vujačić u 32. minutu, posle još jednog kornera. Bio je to ujedno i rezultat koji se otišlo na pauzu.

Drugo poluvreme i ponovo maksimalno koncentrisan i opasan Partizan. Nije Stanojević želeo ništa da rizikuje, niti da odmara igrače, već je nastavio s najjačim sastavom s kojim je i počeo dvoboj četvrtfinala Kupa Srbije s Voždovcem.

Fudbal, lopta - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Penali šokirali favorita i doneli Surdulici najveću fudbalsku radost u istoriji

Takav pristup je nastavio da daje rezultat, pa je već u 52. minutu Takuma Asano pogodio za 3:0, da bi Bibras Natho pogotkom u 58. minutu doneo prednost od čak četiri gola svom timu, pa su „zmajevi“ morali da gledaju u nastavku kako da izbegnu bruku.
Crno-beli su tako na dominantan način obezbedili polufinale kupa, u kojem se nalaze još Vojvodina i Radnik Surdulica, dok je utakmica Crvene zvezde i IMT-a odložena zbog obaveza crveno-belih u Superligi Srbije. 

Podsetimo, tim Dejana Stankovića od 19 časova i 10 minuta dočekuje Mačvu. 

► Iz Prištine jasno poručuju: Nećemo to prihvatiti

► Nekada najveći talenat svetskog fudbala ide u zatvor zbog silovanja Albanke

► Srpski „zlatni orlić" je odglumio za Oskara i navukao bes navijača /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala