Pokušali su da „nameste“ Đokovića, ali je Nadal odbio provokaciju

© AP Photo / Andrew CouldridgeRafaerl Nadal i Novak Đoković
Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal je u nedavnom intervjuu dobio nekoliko izuzetno neugodnih, provokativnih pitanja o Novaku Đokoviću, ali je novinarima odbrusio u svom stilu.

Nadal je bio gost brazilskog magazina „Veža“, sa čijim novinarima je razgovarao o brojnim temama.

Jedna od tema bila je ponašanje tokom pandemija virusa korona, pogotovo tokom prošle godine, a već u samom početku objavljenog teksta se mogao videti jasan narativ brazilskih novinara.

„Dok Novak Đoković nije mario za mere bezbednosti u 2020. i nije nosio masku ni nakon pozitivnog testa na virus korona, Španac Nadal je konstantno pričao o broju umrlih i uništenim životima zbog kovida-19“, navodi se u tekstu.

Đoković jeste imao pozitivan test na kovid tokom prošle godine, ali informacija da se negde pojavio bez maske nakon istog je, blago rečeno, neproverena.

Posle nekoliko pitanja o trci za najboljeg tenisera svih vremena, novinari su prešli na stvar koju su, verujemo, planirali od samog početka.

Nadala su upitali šta misli o „Novakovom neodgovornom ponašanju tokom pandemije“, a dobili su odgovor kakav definitivno nisu želeli.

„Ja više volim da govorim o tome kako sam ja živeo poslednjih nekoliko meseci, nego da kritikijem druge zbog nečega što oni rade“, prokomentarisao je Nadal u svom miroljubivom stilu.

Zanimljiva je bila i tvrdnja da „neki eksperti misle da je Nadal najbolji u ovom trenutku“, uz dodatak da „neki misle i da je najbolji svih vremena“.

Debata o popularnom GOAT-u, odnosno najboljem teniseru svih vremena, potpuno je otvorena i nedovršena, ali je više nego jasno da najbolji teniser u ovom trenutku nije Nadal, već je to Đoković.

​„Bik sa Majorke“ je, ponovo, odbio da novinarima brazilskog magazina da odgovor kakav su priželjkivali.

„Mislim da ne bi trebalo ja da pričam o tome. Ljudi vole da spekulišu, zato i prave ta poređenja. Kada završim karijeru ćemo imati dovoljno vremena da se prisetimo svih mojih dostignuća i da vidimo gde se kotiram u istoriji tenisa“, rekao je Nadal i dodao:

Novak Đoković u finalu Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Čuveni Argentinac „kao iz topa“ rešio dilemu: To će biti Đoković, previše je kompletan

„Nikada nisam očekivao da ću pobeđivati toliko koliko jesam, tako da sam zahvalan i srećan zbog svega što sam postigao u svojoj karijeri. Ne moram da ulazim u rasprave o tome ko je najbolji“.

Još jedan sličan odgovor usledio je na pitanje o rivalitetu sa Federerom i Đokovićem.

„Imam sjajan odnos sa Rodžerom i Novakom. Mi smo rivali samo tokom mečeva. Borba se dešava samo na teniskom terenu“.

I tako su brazilski novinari ispalili ceo šaržer, ali ostali bez plena...

Da li ste pogledali najnoviju emisiju Sputnjik sporta? Gost je bio Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera planete.

Da li Novak Đoković može da čita misli?

Uzalud zabrana – rusku zastavu ne mogu da zaustave pravila /foto/

„Nema para za Nadala“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala