Čuveni Argentinac „kao iz topa“ rešio dilemu: To će biti Đoković, previše je kompletan

© AP Photo / Pavel GolovkinNovak Đoković u finalu Vimbldona
Novak Đoković u finalu Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
David Nalbandijan, čuveni argentinski teniser i trener Miomira Kecmanovića, govorio je o Novaku Đokoviću i njegovom putu ka najboljem teniseru svih vremena.

Nekada treći teniser planete nedavno je govorio o početku saradnje sa mladim srpskim igračem Kecmanovićem, a u jednom intervjuu se dotakao i drugih tema.

Đoković je osvajanjem devetog Australijan opena došao do učinka od 18 osvojenih Grend slem titula, što je za dve manje nego što imaju Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Nalbandijana su upitali ko će od pomenute trojice tenisera imati najviše osvojenih Slemova, a on je odgovorio bez razmišljanja na veoma kontroverznu temu o kojoj se mogu čiti različita mišljenja.

„Verujem da će to biti Novak Đoković. On je previše kompletan“, izjavio je Nalbandijan.

Argentinac je tokom karijere protiv članova „velike trojke“ ostvario 11 pobeda uz 20 poraza.

„Kao prvo oni nikada neće izgubiti, već vi morate da ih pobedite. Kao drugo, morate da imate savršenu taktiku i savršenu egzekuciju. Možda vi znate da igrate tenis, ali vam oni neće dozvoliti da igrate kako želite. To je kombinacija te dve stvari“, objasnio je tridesetdevetogodišnjak iz Unkilja.

​U poslednje vreme se sve češće i češće priča o takozvanoj smeni generacija, ali, kao što je izjavio i sam Đoković, ona još nije došla.

Novak ima 33, Nadal 34, a Federer 39 godina...

„Neverovatno je kako su oni uspeli da se adaptiraju na nove igrače i njihove godine, jer su sve stariji. I dalje su spremni i fokusirani, i dalje imaju motiv da napreduju. To je neverovatno. Zato i postoje samo tri igrača koja to mogu da urade, Rodžer, Rafa i Nole. Ostali ne mogu to što mogu oni. Niko to ne može“.

David se poslednji put sastao sa nekim od članova „velike trojke“ 2013. u Sao Paulu, kada ga pobedio Nadal.

Od tada pa do sada, skoro osam godina kasnije, se nije mnogo toga promenilo.

„Mnogi igrači misle da čekaju da se 'velika trojka' penzioniše. Ja im kažem da sam i ja to čekao dok sam igrao, a oni su aktivni i dan-danas! Hajde da prestanemo da čekamo i da ih pobedimo“, prokomentarisao je Nalbandijan uz smeh.

Kao primer pobedivosti „velike trojke“ Nalbandijan ističe uspeh Danila Medvedeva na prošlogodišnjem Završnom turniru u Londonu.

Marijana Veljović, srpski teniski sudija - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Skandiraju joj Hrvati, briljira u poslu: Ko je „slatka, mala Marijana“?

Dvadesetpetogodišnji Rus je tada osvojio prvu titulu u karijeri na završnim turnirima – i to tako što je u tri meča zaredom pobedio Đokovića, Nadala i Dominika Tima, u tom trenutku igrače na prve tri pozicije svetske rang liste.

„To je bila pokazna vežba da oni mogu da se pobede. Dobri igrači mogu da ih pobede, nije nemoguće. Ponekad je dobro da mlađi igrači krenu da veruju u sebe. Oni (velika trojka) su neverovatni igrači, ali nisu superheroji. Nova generacija mora da krene da veruje u sebe“, objasnio je Nalbandijan.

Miomir Kecmanović je sa Nalbandijanom zabeležio poraz u prvom meču na ATP turu, ali je pred Srbinom i Argentincem dugačka sezona.

Otkrivamo: Ko je misteriozna plavooka Srpkinja koju je u Melburnu video ceo svet

Armenulić za Sputnjik: Đoković će oboriti rekord ako Nadal ne osvoji Rolan Garos

„To što su uradili Novaku je nečuveno, sramota me je“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala