Mladi Srbi dokazali da su spremni za NBA

© AP Photo / Ashley LandisAleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Mladi Srbi, Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić, nakon sjajnih partija u Razvojnoj ligi vraćeni su u prvi tim Oklahoma Tandersa i Golden Stejt Voriorsa, i time dokazali da su spremni za NBA.

Aleksej Pokuševski, mladi srpski reprezentativac i ruki tima iz Oklahome, nakon mesec dana dobrih partija koje je pokazao u Razvojnoj ligi, ponovo se vraća u prvi tim Tandera.

Uprkos tome što na početku svoje prve sezone u NBA ligi nije uspeo da se izbori za veću minutažu, najmlađi izabrani igrač na draftu svoj talenat je dokazao u 14 utakmica Oklahoma Siti Blua gde je prosečno beležio 8,2 poena, imao 8,1 uhvaćenih lopti i 4,1 asistenciju.

Iako je i tokom nastupa za filijalu Oklahome imao problema sa realizacijom šuta, ostvarivao je neobične statističke podatke.

Tako je na meču protiv razvojnog tima San Antonio Sparsa za 30 minuta ukazane šanse pogodio samo četiri od 14 šuteva čime je postigao 12 poena, ali je imao čak 19 skokova, od čega pet u napadu, te pet asistencija, četiri blokade, te tri ukradene i pet izgubljenih lopti.

Neki od njegovih poteza oduševili su pratioce Razvojne lige, a sama liga ga je okarakterisala kao „momka koji ima nenormalne veštine za organizatora igre“.

Trener Oklahome Mark Degnolt po povratku Pokuševskog u tim, rekao je da je sjajno ponovo ga gledati u ekipi.

Igrač Golden Stejt Voriorsa Alen Smailagić, sa druge strane, u Razvojnu ligu je poslat na kaljenje pošto zbog povrede kolena dva meseca nije mogao da se bavi košarkom.

Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Mlada zvezda srpske košarke za Sputnjik: Izlazimo na zagrevanje i zove me – Jokić!

Sa Santa Kruz Voriorsima dogurao je do polufinala lige u kom je filijala Golden Stejta pretrpela poraz od Lejklend Medžika sa 96:108.

Na tom meču Beograđanin je za 29 minuta na terenu postigao 18 poena (4/5 za dva, 2/4 za tri poena, bez greške sa linije penala (3/3), a imao je i osam skokova, tri asistencije i blokadu.

Iza Smailagića je dobar period u Razvojnoj ligi (7,5 poena, 4,4 skoka, 51,7% šut iz igre), a prema pisanju sajta Jahu, za koji dan biće vraćen u sastav Golden Stejta s kojim je počeo sezonu.

Najbolji šuter svih vremena je učio od „La Bombe“

Otkriveno zašto je Srbin bio sklonjen – slagali su i sada imaju veliki problem

„Evropska konekcija“ – šou kakav samo Balkanci mogu da prirede /video/

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala