Mlada zvezda srpske košarke za Sputnjik: Izlazimo na zagrevanje i zove me – Jokić!

© Foto : FIBA basketballAleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Aleksej Pokuševski, mladi reprezentativac Srbije i NBA košarkaš, opisao je za Sputnjik sport kako je izgledao njegov prvi susret sa Nikolom Jokićem u Americi.

Bivši igrač Olimpijakosa, momak koji je protekle godine izabran na NBA draftu, član je ekipe Oklahoma siti Tandera i imao je priliku da zaigra protiv Jokića, centra Denver Nagetsa i jednog od najboljih igrača NBA lige.

„Da, sreli smo se pre utakmice Oklahome i Denvera, izašli smo na individualno zagrevanje i samo sam čuo da neko viče moje ime. To je bio Jokić, pozdravili smo se, ispričali, super je dečko, a svi znamo kakav je košarkaš“, rekao je Pokuševski.

​On je rođen 2001. godine, na prethodnom NBA draftu je bio najmlađi, ali je ipak izabran visoko, kao 17. pik, što je bilo ostvarenje njegovih snova.  

„Oduvek sam sanjao da igram u NBA ligi, kao i svako dete koje trenira košarku. Meni se san ostvario, a eto, postoji i jedna moja fotografija sa Lebronom Džejmsom, sigurno je da ću da je uramim, osećao sam se prelepo dok sam igrao protiv njega“, rekao je Pokuševski.

Poku je imao zanimljivu i burnu životnu priču, njegova porodica je preko Kosova i Metohije i Crne Gore stigla u Novi Sad, a on je odatle otišao u grčki Olimpijakos, te nije stigao da ostavi dublji trag u srpskoj košarci.

„Jako mlad sam otišao u Grčku, nisam imao priliku da posebno okusim kako je igrati protiv večitih rivala. Iskreno, ne sećam se da je bilo nekih kontakata sa njima, ali je sigurno da bih voleo da zaigram za neki od srpskih klubova. Ipak, odabrao sam put koji sam mislio da je najbolji za mene“, istakao je Pokuševski.

► Srpski biser oduševio protiv šampiona /video/

► Aleksej Pokuševski – suvo zlato srpske košarke /video/

► Srbija ima NBA igrača o kome gotovo da ne zna ništa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala