Košmarima Partizana nema kraja – crno-beli se oprostili i od Evrope!

© Foto : KK PartizanKošarkaši Partizana pred meč sa Metropolitanom u Ljubljani
Košarkaši Partizana pred meč sa Metropolitanom u Ljubljani - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u Top 8 fazu Evrokupa, pošto su u poslednjem kolu Top 16 faze poraženi od francuskog Metropolitana rezultatom 75:70.

Partizanu je pred meč bila potrebna pobeda od četiri ili više razlike, zahvaljujući ubedljivom trijumfu Lokomotive nad Trentom u Krasnodaru.

Nažalost, crno-beli su poklekli u meču koji se zbog korone igrao u Sloveniji, pa će iz ove grupe među najboljih osam otići Lokomotiva i Metropolitan.

Nekadašnji šampion Evrope se sada oprostio i od takmičenja van regiona, pošto je prethodno ostao bez svih šansi da se plasira u plej-of ABA lbige. Crno-beli nisu uspeli da osvoje ni Kup, pa je jedino što im preostaje do kraja sezone Superliga Srbije.

​Napadi obe ekipe delovali su impotentno na početku utakmice, pa u prvom delu prve četvrtine nije viđen veliki broj poena.

Ulaskom Rašona Tomasa napad crno-belih je izgledao bolje, ali je Metropolitan krenuo da pogađa trojke.

Posle trojki Perkinsa i Pejdža, a zatim i zakucavanja Dangubića, formalni domaćin je posle prve deonice imao blagu prednost (21:19).

​​Početkom druge deonice igralo se koš za koš, sve dok gosti nisu napravili mini-seriju i došli do prednosti od pet poena.

Tomas je nastavio da briljira na obe strane terena, te je sa čak četiri ukradene lopte doneo prekopotrebnu energiju svojim saigračima.

Kraj prvog poluvremena nije bio dobar za Partizan, pošto su viđeni bezidejni napadi i nesportski faul Perkinsa. Na pauzu se otišlo u potpunom egalu, sa rezultatom 35:35.

Srpski predstavnik sa privremenim domaćinstvom u Ljubljani je odlično počeo drugo poluvreme. Smanjen je broj izgubljenih lopti, a nivo šuta je drastično porastao.

Ipak, Francuzi su nastavili da budu raspoloženi, pa su sa dve vezane trojke došli do nove prednosti sredinom trećeg kvratala.

Na sreću po Partizan, Jaramaz i Perkins su sa nekoliko sjajnih poteza izabranicima privremenog trenera Aleksandra Matovića vratili prednost pred ulazak u poslednjih deset minuta (59:56).

​​Prvi poeni Metropolitana u četvrtoj četvrtini, nakon serije Partizana od 6:0, došli su tek posle nešto više od dva minuta.

Francuski tim je smanjio zaostatak na na četiri poena, a potom nijedna ekipa nije postigla poen u naredna dva minuta.

Crnu seriju prekinuo je Dangubić sa jednim pogođenim bacanjem, odgovorio je Konate sa dva, ali su nastavili da se promašuju šutevi i da se gube lopte.

Na nešto više od tri minuta do kraja Matović je zatražio tajm-aut, a Partizan je imao jedna poen zaostatak – sve je bilo spremno za dramatičnu završnicu.

​Partizan je imao svoje šanse do kraja meča, ali je u najbitnijim momentima srljao. Tačku na Partizanovu sezonu stavio je bivši igrač crno-belih Entoni Braun, koji je pogodio trojku na nešto manje od minut do kraja kojim su gosti otišli na ogromnih +4.

Bivši trener KK Partizan Duško Vujošević - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
„On je trebalo da bude projekat Partizana, ali su se pojavili trgovci robljem“

Partizan je imao samo dva dvocifrena igrača – Rašon Tomas je postigao 20 poena (7/13) i uz to imao po šest skokova i ukradenih lopti, dok je Džošua Perkins imao deset poena (3/4).

Nikola Janković je bio nadomak dabl-dabla sa devet poena (4/9) i deset skokova, dok je Ognjen Jaramaz postigao osam poena (3/9) i uz to imao šest asistencija i četiri ukradene, ali i izgubljene lopte.

Najbolji kod pobednika bio je pomenuti Entoni Braun sa 18 poena (5/10) i šest skokova. Pratili su ga David Mišino sa 14 i Lahau Konate sa deset poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Masovna tuča na utakmici u BiH – u centru pažnje čovek sa tri države /video/

Novinar pokušao da uvuče Jokića u američku propagandu: „Šta osećam? Ništa posebno“ /video/

Najbolji šuter svih vremena je učio od „La Bombe“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala