KGB Belorusije: Teroristi prebacili iz Ukrajine „ogromnu količinu oružja“

© Sputnik / Viktor TolochkoPolicija u Minsku, Belorusija
Policija u Minsku, Belorusija - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Predsednik Komiteta za državnu bezbednost (KGB) Belorusije Ivan Tertelj saopštio je da su pronađena skrovišta sa velikom količinom eksploziva i oružja.

„Vidimo da su sa teritorije Ukrajine dolazile velike pošiljke – ogromne pošiljke oružja na našu teritoriju radi kasnije upotrebu u cilju destabilizacije situacije“, izjavio je državnoj televiziji Belorusije šef KGB.

„Planirani su bili teroristički napadi, kako na državne objekte, tako i na zvanična lica, u kojima može poginuti veliki broj ljudi. Na žalost, to je istina. To je stvarnost u kojoj sada živimo. Mi preduzimamo odgovarajuće mere“, dodao je Tertelj.

On je dodao da poseduju pouzdane informacije o namerama nekih grupa sa teritorija inostranih država. Neki od njih sarađuju sa specijalnim službama inostranih država.

Podsetimo, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala