Svakoj seriji dođe kraj – Sitijevoj je na put stao „đavo“

© REUTERS / PETER POWELLMančester siti
Mančester siti - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Mančester siti imao je neverovatan niz od 21 pobedu, ali je toj seriji došao kraj i to u dvoboju sa gradskim rivalom Mančester junajtedom u 27. kolu Premijer lige. „Crveni đavoli“ odneli su sva tri boda sa Etihada golovima Bruna Fernandeša i Luka Šoa.

Retko ko je pomislio da će strašnom nizu Pepove kaznene ekspedicije doći kraj na svom terenu i to od Mančester junajteda.

Stvari su krenule nizbrdo po Mančester siti već u 34. sekundi kada je glavni sudija Entoni Tejlor pokazao na belu tačku posle faula Gabrijela Žesusa nad Entonijem Marsijalom.

Nije bilo dileme ko će izvesti jedanaesterac, maestralni Portugalac Bruno Fernandeš je bio nemilosrdan za vođstvo Junajteda (prim. aut. pogodio je osam od devet penala ove sezone).

Bio je to njegov 16. gol ove sezone u Premijer ligi uz čak 10 asistencija, pa je Bruno jedan od najkorisnijih igrača u ligi, ujedno je i najzaslužniji što je Junajted drugi na tabeli, odmah iza Sitija sa 11 bodova zaostatka.

Mnogi su pomislili da će „građani“ imati snage da se vrate u meč, pre svega jer se Kevin de Brujne u potpunosti oporavio od povrede, na terenu je bio i Rahim Sterling, kao i najprijatnije iznenađenje ove sezone, preporođeni Ilkaj Gundogan, ali...

Siti je imao sve. Imao je posed od 66 odsto, čak 23 šuta ka golu Davida de Hee, od čega šest u okvir, nedovoljno da se uopšte zatrese mreža „crvenih đavola“.

S druge strane, Junajted je svesno prepustio loptu rivalu i strpljivo vrebao priliku za kontru, pa je u petom minutu drugog poluvremena defanzivac Luk Šou pogodio na asistenciju Markusa Rašforda.

Tada je bilo jasno da će teško Mančester siti upisati 22. recku u nizu, kao i da su blizu toga da posle 28 utakmica bez poraza, prvi put potpišu kapitulaciju. Nisu uspeli Marez, Foden, Žesus i ostali Gvardiolini puleni da izbegnu poraz, ali sam Katalonac smatra da je rezultat surov. 
Fulam - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Mitrović i Fulam produžili agoniju Liverpula /video/

„Bila je to fantastična utakmica. Igrali smo dobro, ali nažalost nismo mogli do gola. Čestitam Junajtedu. Bićemo vest jer smo izgubili, a imali smo 21 pobedu u nizu. Još 30 bodova je u igri, i moramo ponovo početi da pobeđujemo. Mislim da smo zalužili bolji rezultat, neke utakmice smo dobijali sa lošijom igrom. Igrali smo mnogo bolje nego protiv Vest Hema, a tu utakmicu smo dobili. Možda tada nismo zaslužili da pobedimo, a danas nismo zaslužili da izgubimo. Nismo bili dobri ispred gola, naši napadači nisu briljirali. To se dešava. Iako smo izgubili 2:0, igrali smo zaista dobro“, poručio je Pep Gvardiola.

​S druge strane, njegov kolega Ole Gunar Solskjer ušao je u istoriju Mančester junajteda, učinivši nešto što čak ni legenderni ser Aleks Ferguson nije uspeo. Postao je prvi menadžer Junajteda koji je pobedio Siti na prva tri gostovanja.

Na prvom svom meču na Etihadu, Solskjer je slavio rezultatom 2:1, golovima Rašforda i Marsijala u decembru 2019. godine, da bi mesec dana kasnije, u januaru prošle godine u polufinalu Liga kupa pobedio 1:0, a heroj je bio Nemanja Matić, koji je ovoga puta ušao u 88. minutu umesto Marsijala (0:2). 

► Rendžers je vratio titulu posle 10 godina, a za sve je „kriva“ legenda Liverpula

► Mijatović za Sputnjik: Piksi je lider, ali ne očekujte odmah „evropski Brazil“

► Britanci su napravili veliku pometnju u koju je uvučena i Srbija

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala