Ruskom borcu oduzeta titula zbog zabranjenog poteza! /video/

© AFP 2023 / STEVE MARCUSRuski MMA borac Petr Jan
Ruski MMA borac Petr Jan - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Ruski MMA borac Petr Jan izgubio je titulu u bantam kategoriji zbog nedozvoljenog udaranja protivnika kolenom u glavu. Njegov potez izazvao je oštre reakcije borilačkog sveta.

Jan je posle nelegalnog poteza diskvalifikovan, pa je bantam UFC titula dodeljena jamajčanskom borcu Aljamejnu Sterlingu.

Sporni detalj desio se tokom četvrte runde, kada je Rus izuzetnom jačinom kolenom udario Sterlinga u glavu i onesposobio ga za nastavak borbe.

Međutim, pravila kažu da namerno udaranje kolenom u glavu nije dozvoljeno dok je protivnik sa oba kolena na zemlji, pa je Jan zbog toga bio diskvalifikovan.

​​„Izvinjavam se i želim brz oporavak Sterlingu. Nisam imao nameru da ga nedozvoljeno napadnem, jednostavno sam napravio grešku i platio skupu kaznu“, izjavio je Jan posle borbe.

Dok je određen deo javnosti kritikovao Rusa zbog nedozvoljenog poteza, mnogi su se pobunili zbog načina na koji je UFC dobio novog šampiona.

Svestan načina kojim je došao do pojasa bio je i sam Sterling, koji je najavio novu borbu između njega i Jana.

„Ovo nije način na koji bih ikada želeo da pobedim. Bilo je blizu, neizvesno i puno akcije. Mislio sam da me je namerno udario kolenom, posebno zbog toga što je sudija rekao da sam ja protivnik 'na zemlji', tako da nisam očekivao udarac. Jan je strašan lik! Borićemo se opet!“, oglasio se Jamajčanin.

Malo je reći da je odluka da se Rus diskvalifikuje potresla MMA i UFC svet, a povodom incidenta su se oglasili mnogi borci. Mišljenja su varirala, pa je bilo i optužbi na Sterlingov račun.

Srpski MMA borac  Uroš Medić (levo) tokom borbe protiv Alona Kruza - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Jedan Srbin nokautirao Amerikanca, drugi nadmudrio Brazilca! /video/

„Oskar ide 'Fejk masteru' za ulogu najboljeg glumca u borbi za titulu, a Petr jan mora da nauči pravila sporta u kojem je nekada bio šampion. Hej, Petr, sada si i varalica“, napisao jeTi Džej Dilšo, nekadaši vlasnik upravo bantam pojasa, koji je izgubio nakon što je pao na doping-testu.

Jamajčanin je baš teško podneo udarac, a borba je posle nedozvoljenog poteza Jana mogla da se nastavi da je njegov protivnik rekao da se dovoljno dobro oseća.

„Ovo je bilo izuzetno nedozvoljeno, teško da može gore od ovoga. Jan je već 'flertovao' sa opasnošću time što je Alja udarao 'sekiricom' dok je bio na podu. Doktori su doneli pravu odluku, u ovakvoj situaciji ne smete da dozvolite borcu da donese odluku posle takvog udarca“, oglasio se Majkl Kijeza.

Uzalud zabrana – rusku zastavu ne mogu da zaustave pravila /foto/

„Surovo i zastrašujuće“: Meksikanac nepomično ležao u ringu /video/

Julija je preživela borbu sa tigrom, pretukla muškarca i sada želi milion dolara /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala