Jedan Srbin nokautirao Amerikanca, drugi nadmudrio Brazilca! /video/

© REUTERS / Jeff Bottari/Handout Photo via USA TODAY SportsSrpski MMA borac Uroš Medić (levo) tokom borbe protiv Alona Kruza
Srpski MMA borac  Uroš Medić (levo) tokom borbe protiv Alona Kruza - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Pratite nas
Srpski MMA borci Uroš Medić i Aleksandar Rakić sjajnim borbama su zabeležili pobede u UFC-u.

Medić je na svom UFC debiju u Las Vegasu savladao Amerikanca Alona Kruza na poprilično dominantan način.

Sudija mogao da bez problema ranije prekine borbu i dodeli pobedu Srbinu s obzirom da je odnos udaraca bio nestvarnih 48 prema 0.

„Ne mogu da verujem da (sudija) ne zaustavlja ovo. Mislim da smo videli mnogo nepotrebnog kažnjavanja“, rekao je komentator meča i čuveni voditelj Džo Rogan.

Medić je od samog starta prešao u ofanzivu i snažnim i preciznim udarcima razoružao protivnika, koji kao da je samo čekao da borba bude prekinuta, a na kraju doživeo nokaut.

„Nadao sam se da Urođu neće biti dozvoljeno da ga šutira u glavu. Mislim da je sve trajalo mnogo duže nego što je trebalo“, dodao je čuveni MMA borac Danijel Kormije.

Dvadesetsedmogodišnjaku iz Novog Sada je ovo bila prva pobeda u oktagonu, nakon uspešnog pojavljivanja u UFC audicijama, gde nikada nije poražen.

„Zahvalan sam na svom nastupu i pun sam emocija. Znaš i sam kako to izgleda kada dođemo ovde. Budi siguran da ću se vratiti i opet pričati sa tobom“, rekao je Medić posle borbe.

Nešto kasnije, Rakić je ostvario najveću pobedu u karijeri u UFC-u, pobedivši Brazilca Tijaga Santosa posle odluke sudija nakon tri runde.

Rakić je taktički potpuno nadmudrio Brazilca, pa se svojim dugim rukama odupirao od njegovih pokušaja da ga napadne.

Sudijska trojka je na kraju donela jasnu odluku i Srbina proglasila za pobednika posle sledećih rezultata: 30:27, 29:28 i 29:28.

„Spremao sam se za ovu borbu. Nije bilo šanse da izgubim. Plan je bio da održavam distancu, da ga dohvatim dugim udarcima. Znali samo da je on 'čekić', tako da je ideja bila da ga držim što je dalje od sebe“, izjavio je Rakić posle meča i dodao:

„Želim šansu da se borim za titulu. Ovo je treći konkurent za titulu kojeg sam pobedio...“.

​► Rus izveo nokaut kakav niko nije očekivao /video/

Kada Srbin sparinguje sa Hrvatima: „Trese se kavez, sila!“

Julija je preživela borbu sa tigrom, pretukla muškarca i sada želi milion dolara /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala