Zvezda se mučila, pa „uzela meru“ i Čukaričkom

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Katai
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Pratite nas
Crvena zvezda pobedila je u derbiju 26. kola Superlige Čukarički, golovima El Fardua Bena i Aleksandra Kataija u drugom poluvremenu - 2:0 (0:0). Tako su crveno-beli ponovo odmakli Partizanu na šest bodova prednosti uz meč zaostatka, s obzirom na to da su crno-beli prethodno bili ubedljivi protiv Rada na Banjici (5:0).

Utakmice crveno-belih i „brđana“ obično obiluju golovima, što ovoga puta nije bio slučaj, a susret na Marakani počeo je minutom ćutanja u čast preminulog kompozitora Sanje Ilića Balkanike.

​Tim Dejana Stankovića očekivano je imao terensku inicijativu i izašao je visoko od prvog sudijskog zvižduka, ali se Čukarički brzo oslobodio pritiska i bio ravnopravan rival.

Prvu ozbiljniju priliku Zvezda je imala u 15. minutu iz kontranapada, nakon što je Mirko Ivanić uputio loptu u prostor Benu, ali je napadač Komorskih ostrva šutirao desnom nogom preko prečke.

U tim trenucima je šampion Srbije stezao obruč oko gola Čukaričkog, nedovoljno da se savlada golman Petrović. I uspeo je tim s Banovog brda, koji je inače četvrti na tabeli Superlige, da sačuva mrežu posle prvih 45 minuta.

Fudbaleri Partizana proslavljaju pobedu nad Vojvodinom  - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Partizan „petardom" srušio „građevinu" za 15. pobedu u nizu /video/

Osetio je Stanković da nešto mora da promeni u igri kako bi ekipa mogla da nastavi pobedonosni niz, pa je izveo iz igre Njegoša Petrovića i Željka Gavrića, umesto njih na teren su ušli Gobeljić i Katai.

I zaista Zvezda je u drugom poluvremenu delovala još nadmoćnije i želela je svim silamama da izbori 22. pobedu u dosadašnjih 25 odigranih mečeva.

El Fardu Ben je pogodio u 72. minutu na asistenciju Gobeljića, koji je petom prosledio loptu na drugu stativu. Prethodno je centrirao Nemanja Milunović.

Taj gol olakšao je posao trostrukom uzastopnom šampionu, jer je Čukarički morao da krene na sve ili ništa. Dogodilo se ono drugo, pošto je Đorđe Petrović u 84. minutu oborio Bena u svom šesnaestercu, što je prema proceni glavnog arbitra Danila Grujića bio penal. Katai je uzeo odgovornost i hladnokrvno je realizovao najstrožiju kaznu.

​Tada je bilo jasno da sva tri boda ostaju na Marakani i da će crveno-beli posle 26. kola Superlige ostati na bezbednoj udaljenosti u odnosu na prvog pratioca Partizan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Mijatović za Sputnjik: Piksi je lider, ali ne očekujte odmah „evropski Brazil“

► Kako je srpski fudbaler pomogao štampanje knjige Gvozdeni puk

► Jokić ekskluzivno za Sputnjik: Rakić je zver, lako bih se navikao na Dončića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala