Partizan „petardom" srušio „građevinu" za 15. pobedu u nizu /video/

© Foto : FK PartizanFudbaleri Partizana proslavljaju pobedu nad Vojvodinom
Fudbaleri Partizana proslavljaju pobedu nad Vojvodinom  - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana nastavili su poteru za Crvenom zvezdom, pobedivši ubedljivo Rad na stadionu „Kralj Petar Prvi“ rezultatom 5:0 (2:0) u 26. kolu Superlige. Crno-beli su tako stigli do sedmog trijumfa u prolećnom delu, upisavši ujedno i 15. vezanu pobedu u svim takmičenjima.

„Parni valjak“ melje i ne staje! Maksimalnih sedam od sedam imaju izabranici Aleksandra Stanojevića posle zimske pauze, pa su sada prišli ljutom rivalu na svega tri boda zaostatka.

Ipak, treba uzeti u obzir da Crvena zvezda ima dve utakmice manje, od čega prvu igra večeras od 19.15 na Marakani protiv Čukaričkog, pa će imati priliku ponovo da se odlepi na plus šest.

Partizan je na Banjicu stigao kao izraziti favorit, ne samo zbog forme, već zbog činjenice da se Rad bori za opstanak i trenutno je 15. na tabeli Superlige sa 26 bodova.

​Da će crno-beli odneti čitav plen i da će srušiti „građevinu“ moglo se naslutiti u 24. minutu kada je Filip Holender matirao Damira Kahrimana i doneo prednost gostima.

Predrag Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Mijatović za Sputnjik: Piksi je lider, ali ne očekujte odmah „evropski Brazil“
Svega 11 minuta kasnije odbrana Rada je kapitulirala i Kahriman je ponovo morao da vadi loptu iz mreže, a ovga puta strelac je bio Izraelac Bibras Natho. S dva gola prednosti tim iz Humske je otišao na odmor.

U nastavku su domaći predvođeni najboljim strelcem u istoriji Superlige i bivšim napadačem Crvene zvezde Andrijom Kaluđerovićem želeli da smanje prednost i vrate se u život, ali su doživeli totalni debakl.

Lazar Marković je pogodio na asistenciju Natha, pa je tako nekadašnji krilni napadač Liverpula, Anderlehta i Fenerbahčea potvrdio dobru formu iz prethodnih mečeva - 3:0.

Protiv Rada je postigao gol i asistenciju, baš kao i Natho. 

Partizan je s druge strane bez problema uspeo da zaustavi sve napade ka golu Popovića, da postigne još dva pogotka i da stigne do sedme vezane pobede u Superligi, čime je nastavljena šampionska trka za Crvenom zvezdom.

Sejduba Suma je u 66. minutu levom nogom raspalio po lopti i matirao Kahrimana, koji je, čini se, imao loptu na ruci, ali je ista završila iza njegovih leđa. Bio je to 25. gol Gvinejca u crno-belom dresu.

Nije se dugo čekalo na „petardu“ na Banjici, pošto je već u 72. minutu pogodio i Filip Stevanović - 5:0. „Parni valjak“ je tako ponovo dao Radu pet golova, baš kao i 2009. godine. 

Partizan je pod trenerskom palicom Aleksandra Stanojevića upisao 15. pobedu, a njegov rekord na klupi kluba iz Humske iznosi 16 pobeda, pa u slučaju nastavka odlične serije može da se nada novom najboljem ličnom rezultatu. 

Stanojević je, otkako se vratio u Humsku, pretrpeo samo jedan poraz u regularnih 90 minuta, bilo je to u Nišu protiv Radničkog (1:0). 

► Mitrović i Fulam produžili agoniju Liverpula /video/

► Rendžers je vratio titulu posle 10 godina, a za sve je „kriva“ legenda Liverpula

► Đurđević digao ruke od Srbije – igraće za Crnu Goru!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala