Navijači su mu dali ljubav, ali i uništili karijeru

© AFP 2023 / VLASTIMIL VACEKMarek Hamšik
Marek Hamšik - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Slovački fudbaler Marek Hamšik bio je jedan od simbola Napolija i fantastičnog trija koji su sa njim činili Kavani i Laveci. Usledio je 2019. godine transfer u kineski Dalijan, a sada je iskusni vezista potpisao za švedski Geteborg.

Kasnili su Kinezi sa „masnim“ platama, pa je Marek Hamšik odlučio da se vrati u Evropu i da počne da diže formu pred Evropsko prvenstvo koje je zakazano za ovo leto.

Reprezentativac Slovačke koji u nogama ima 409 utakmica u Seriji A u dresu Napolija, gde je postigao okruglo 100 golova, mogao je da napravi daleko bolju karijeru, ali su se često navijači mešali i nisu mu dali da potpiše za neki od najvećih italijanskih klubova, kada je bio na vrhuncu karijere u Napoliju.

​Jednostavno, nisu želeli da njihov ljubimac pređe u Juventus, Inter ili Milan. Imao je tu neraskidivu vezu i jaku emociju sa Napolitancima, pa bi transfer u neki od pomenutih velikana bio protumačen kao izdaja. A Marek to nije želeo.

Čak i ako je ikad pomislio, ne bi se usudio da „zabije nož“ u srce navijača. Koliko je zapravo Hamšik čudan fudbaler, ustvari drugačiji od ostalih, najbolje potvrđuje činjenica da, osim što je odbijao daleko moćnije klubove, da je otpustio i jednog od najboljih agenata današnjice - Mina Rajolu

Uradio je to samo zbog toga što ga je Rajola terao da napusti Napoli!

„Mislim da je potpuno jasno da će u Italiji za mene postojati samo Napoli. Verujem da postoji šansa da ovde završim i karijeru“, rekao je svojevremeno Hamšik za Korijere delo sport, da bi posle nekoliko godina završio u dalekoj Kini.
Srpski reprezentativac Luka Milivojević - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Prvo povlačenje otkako je Piksi selektor: Kokeza i FSS su me oterali

A kucali su uporno na njegova vrata Milan i Juventus, želili su ga pošto-poto, nisu šteteli novac. Ipak, sve je to bilo uzalud.

Hamšik je sada odlučio da ponovo igra fudbal na Starom kontinentu, pa je u Geteborg stigao kao slobodan igrač, pošto je raskinuo ugovor sa Dalijanom zbog kašnjenja plata.

Jasno je da u Švedskoj neće moći da ima ni približan novac, ali će mu vreme provedeno u Skandinaviji poslužiti kao priprema za Evropsko prvenstvo, na kojem će njegova Slovačka biti u grupi sa Španijom, Švedskom i Poljskom.

► Rezervna država ipak postoji, ali je „mač sa dve oštrice“

► Piksi objavio prvi spisak za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo!

► Mihajlović „bocnuo“ Ibrahimovića tamo gde ga najviše boli

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala