Prvo povlačenje otkako je Piksi selektor: Kokeza i FSS su me oterali

© AP Photo / Matt DunhamSrpski reprezentativac Luka Milivojević
Srpski reprezentativac Luka Milivojević - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Nije se dugo čekalo da dođe do novog, ujedno i prvog povlačenja iz fudbalske reprezentacije Srbije otkako je Dragan Stojković Piksi postao selektor. Od „orlova“ je rešio da se oprosti iskusni vezista Luka Milivojević, okrivivši za to FSS i predsednika Slavišu Kokezu.

Kako Dragan Stojković Piksi, novi selektor Srbije, nije uvrstio višegodišnjeg kapitena Kristal Palasa Luku Milivojevića na prvi spisak za mečeve sa Republikom Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom, vezista je u razgovoru za Novosti poručio da više neće igrati za nacionalni tim.

​Posle osam godina provedenih u najdražem dresu i 38 utakmica, uz jedan gol, Luka je javno poručio da je kraj.

„Želim ovom prilikom da se javno zahvalim novoizabranom selektoru i da mu poželim sreću i uspeh u daljem radu, što mi je verovatno nesvesno pomogao da donesem odluku o kojoj sam već duže razmišljao, a to je da se definitivno oprostim od dresa reprezentacije Srbije sa svojih 29 godina“, istakao je Milivojević za Večernje novosti.

U prethodnom periodu bilo je dosta turbulencija na relaciji Milivojević - FSS, pre svega posle Mundijala u Rusiji dok je selektor bio Mladen Krstajić. Zato ne čudi što se kapiten Kristal Palasa u oštrom tonu obratio FSS i još aktuelnom predsedniku Kokezi.

Uroš Đurđević - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Đurđević digao ruke od Srbije – igraće za Crnu Goru!

„Ljudima u savezu na čelu sa predsednikom želim da kažem da su uspeli u tome da me oteraju iz reprezentacije. Sebi zameram što se odavno nisam povukao, iako sam video mnogo stvari koje su radili (mešetarenja, menadžerisanja, sklanjanja igrača pred Svetsko prvenstvo, smenjivanje selektora, smenjivanje kapitena, podmetanje izjava određenim igračima i pomoćnim trenerima). Za te stvari sam rekao i saigračima i javnosti i njima lično i predsedniku u Londonu lično, ali sam ostajao zarad saigrača i ekipa i verovao da će biti bolje. Neka im je na čast šta su radili. Želim reprezentaciji Srbije mnogo sreće i uspeha u budućnosti“, poručio je, sada već bivši reprezentativac naše zemlje Luka Milivojević.

► Piksi: Nikoga se nisam odrekao

► Mihajlović „bocnuo“ Ibrahimovića tamo gde ga najviše boli

► Sudija naterao Srbina da skine burmu u ludom meču

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala