Zvezdi „braća“ produžila užasan niz u Evropi /video/

© Foto : KK Crvena zvezdaKošarkaši Crvene zvezde pred meč sa Olimpijakosom
Košarkaši Crvene zvezde pred meč sa Olimpijakosom - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa u Pireju rezultatom 94:79, u 28. kolu Evrolige.

Crveno-belima je ovo bio osmi uzastopni poraz u Evroligi, a od Olimpijakosa, kluba koji se zbog dobrog odnosa navijača smatra „bratskim“, su poraženi i u prvom ovosezonskom meču odigranom u Beogradu.

Zvezda se posle 28 odigranih mečeva nalazi na pretposlednjem mestu tabele, sa učinkom od sedam pobeda i 21 poraza i bez ikakvih šansi za plasman u doigravanje, dok je Olimpijakos nešto bolji sa 12 trijumfa i 16 neuspeha.

Grčki tim je uspeo da prekine niz od sedam izgubljenih mečeva, dok je njihov trener Jorgos Barcokas izjednačio skor sa Dejanom Radonjićem na 3-3.

​Posle nešto sporijeg starta, sredinom prve deonice ušlo se u seriju trojki u kojoj se Olimpijakos bolje snašao i došao do prve osetnije prednosti.

Zvezda nije briljirala ni na jednoj strani terena, a Olimpijakos je to znao da iskoristi.

Posle sjajne minijature iskusnog Vasilisa Spanulisa, njegov tim je posle prvih deset minuta imao prednost od 30:19.

​Tokom prvog dela druge četvrtine igralo se koš za koš, što je više odgovaralo domaćem sastavu, koji je održavao prednost.

Marko Simonović i Ognjen Dobrić su bili najraspucaniji kod gostiju, pa je Zvezda uspela da smanji zaostatak.

Iako je igra i dalje bila daleko od idealne, Zvezda je na poluvreme otišla sa mnogo boljim rezultatom nego što je to bio slučaj deset minuta ranije (53:48).

​Zvezdina igra bila je neuporedivo bolja tokom treće četvrtine nego što je u prve dve, a to je pokazao i semafor.

Posle vezanih poena Branka Lazića i njegove trojke crveno-beli su čak uspeli i da povedu, pa je na 15 minuta do kraja viđen potpuni rezultatski egal.

Nažalost po srpskog predstavnika, u poslednjih nekoliko minuta usledila je jako loša igra u odbrani, pa je Olimpijakos serijom od 7:0 završio treći kvartal (75:67).

​Zvezda je bila u igri i tokom cele četvrte četvrtine, ali nikako nije mogla da napravi iskorak ka tome da uvede meč u dramatičnu završnicu.

U poslednjih deset minuta viđena je verovatno najneatraktivnija košarka, a o tome je govorio i mali broj postignutih poena.

Izabranici Dejana Radonjića nisu iskoristili period od tri minuta tokom kojeg je Olimpijakos postigao samo dva poena, pošto za isto vreme nisu postigli nijedan.

Olimpijakos je iskoristio solidnu prednost i meč mirno priveo kraju.

​Zvezda nije imala mnogo raspoloženih igrača sem Marka Simonovića, koji je postigao 19 poena (6/10 iz igre). Osim njega, jedini dvocifreni bili su Ognjen Dobrić sa 11 i Džordan Lojd sa deset poena, ali i pet asistencija.

Lengston Hol je dobro razigravao saigrače, pa je na svoja četiri poena dodao i sedam uspešnih dodavanja, dok je najbolji skakač ekipe bio Branko Lazić, koji je pored osam poena imao i pet uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani istakli su se Šakil Mekisik sa 20, Saša Vezenkov sa 17 i Kostas Slukas sa 14 poena. Slukas je dodao i sedam asistencija, koliko je imao i Vasilis Spanulis.

Zvezdu 8. marta očekuje duel u Splitu u ABA ligi, a tri dana kasnije utakmica sa Himkijem, najgorom ekipom Evrolige, u Beogradu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Duško Vujošević: Tužan sam, ali Partizan je tigar /video/

Srbija dobija novu veliku zvezdu – ima samo 20 godina, a igra „kao mator“ /video/

Partizan se oprostio od „Svetog Save“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala