Čaba Der osuđen na doživotni zatvor za ubistva u Budimpešti i Amsterdamu

CC0 / Pixabay / Čekić u sudnici
Čekić u sudnici - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Pratite nas
Čaba Der osuđen je u Budimpešti na doživotni zatvor zbog dva ubistva izvršena u Budimpešti i Amsterdamu, potvrdio je Tanjugu njegov beogradski advokat Milan Drača.

U pitanju su ubistva mađarskog biznismena Lasla V. u Budimpešti i hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića u Amsterdamu.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe, napomenuo je Derov advokat.

Prvo ubistvo u Bumpešti on je najpre priznao pa kasnije povukao priznanje, dok je ubistvo u Holandiji priznao.

Što se tiče mađarskog biznismena, njegovoj ćerki je nedavno pomogao sa milion forinti jer se sažalio na njenu zivotnu situaciju, kaže Derov branilac.

Čaba Der je uhapšen u Pragu 1. marta 2019. godine, a pored Srbije koja ga je tražila zbog ubistva Nebojše Markovića, njegovo izručenje su tražile i Španija i Holandija i Mađarska kojoj je izručen 18. jula te godine.

Der se u Srbiji tereti za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine i sudi mu se u odsustvu jer je nakon hapšenja u Pragu izručen Mađarskoj gde se teretio za ubistvo tamošnjeg biznismena.

U Višem sudu u Beogradu u februaru je počelo suđenje za ubistvo Markovića gde se Der tereti za saizvršilaštvo sa Alenom Ciglerom, koji je na suđenju detaljno izneo odbranu, tvrdeći da ga je Der doveo u zabludu tražeći od njega samo prevoz do Subotice, da bi onda izvršio ubistvo i uvukao da u teško krivično delo.

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala