Svesrpski duel u Buenos Ajresu /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićTeniska mreža
Teniska mreža - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
U četvrtfinalu turnira u Buenos Ajresu sastaće se dva mlada srpska tenisera, Miomir Kecmanović i Laslo Đere. Njihov meč na programu je u petak.

Kecmanović i Đere su se plasirali u svoje prvo četvrtfinale ove sezone, na turniru iz Serije 250 koji se igra na šljaci.

Dvadesetjednogodišnji Kecmanović je u prvom kolu bio slobodan, kao četvrti nosilac, a u drugom, odnosno osmini finala, je pobedio Brazilca Tijaga Monteira sa 2-1 u setovima – 5:7, 6:3, 6:4.

Prvi set ovog veoma turbulentnog meča rešio je u svoju korist Brazilac, koji je gubio sa 3:5, ali onda osvojio četiri gema u nizu.

Kecmanović je drugi set dobio uz jedan načinjen brejk, da bi u drugom napravio veliki preokret i posle 0:3 osvojio šest od narednih sedam gemova.

Đereov put je bio nešto duži, pošto je ovaj dvadesetpetogodišnji Srbin u prvom kolu savladao Italijana Marka Čekinata, a u drugom Argentinca Federika Delbonisa.

Danil Medvedev (levo) i Novak Đoković pred početak finala Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Glavna stvar zbog koje je Đoković dominirao protiv Medvedeva

Đere se izborio sa Čekinatom nakon što je prvi set izgubio u taj-brejku, a onda bez većih problema rešio drugi i treći u svoju korist (6:7, 6:2, 6:3).

I protiv Delbonisa mu je bilo potrebno da posao završi posle nešto više od dva sata, pošto je u prvom setu gubi osa 5:2, a na kraju izašao kao pobednik posle taj-brejka.

U drugoj deonici meča je bio bolji u ključnim momentima i uz nekoliko spasenih brejk lopti došao do trijumfa od 7:6, 6:3.

​► Čuveni Argentinac „kao iz topa“ rešio dilemu: To će biti Đoković, previše je kompletan

Ludi, ludi Medvedev /foto, video/

Kako su Britanci pokušali da „ukradu“ Novaka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala