Sudija naterao Srbina da skine burmu u ludom meču

© AP Photo / CafaroFilip Đuričić
Filip Đuričić - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativac Filip Đuričić našao se u centru pažnje pred početak drugog poluvremena utakmice Sasuolo - Napoli (3:3), jer je glavni arbitar Valerio Marini zahtevao od njega da skine burmu.

Bez obzira na to što je Filip Đuričić imao crnu traku kojom je zamaskirao prsten, ujedno i zaštitio sebe i protivnike od eventualne povrede u slučaju fizičkog kontakta, glavni arbitar bio je neumoljiv.

​Nakon što je pred sam start drugog dela susreta video da Đuričić ima burmu oko prsta, prišao mu je i pokazao da ode do klupe s rezervnim igračima i da istu skine. Nasmejao sa Đuričić, delovalo je kao da ga je upitao da li je ozbiljan, ali je sudija samo klimnuo glavom, te mu nije bilo do ulaska u bilo kakvu diskusiju sa Srbinom.
Trener Srbije Mladen Krstajić na meču s Kostarikom - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Krstajića je „izdao“ prijatelj

Đuričić je momentalno otrčao do jednog od članova stručnog štaba i "rešio" se burme, bar na kratko, posle čega se vratio na teren i sudija je dao znak za početak drugog poluvremena.

Na kraju su Sasuolo i Napoli u ludom meču 25. kola Serije A, punom preokreta, sa čak šest golova, podelili bodove, golom Frančeska Ćića Kaputa u 95. minutu iz penala - 3:3.

Sva je prilika da će Filip Đurićić ubuduće morati da se pojavljuje na utakmicama bez burme, što je ujedno i pravilo u fudbalu, jer prsten kao predmet od metala može da izazove povredu kod onog koji ga nosi ili kod rivala u slučaju duela.

Maradonin sin otpisao Srbina: Besmisleno je, on ne može da igra /video/

► „Doživeli smo najsuroviju stranu fudbala“

► UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Zvezde – rasizam, uvrede, kršenje protokola

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala