„Doživeli smo najsuroviju stranu fudbala“

© REUTERS / ALBERT GEAĐulen Lopetegi, trener Sevilje, u raspravi sa sudijom tokom meča protiv Barselone
Đulen Lopetegi, trener Sevilje, u raspravi sa sudijom tokom meča protiv Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Đulen Lopetegi, trener fudbalera Sevilje, se osvrnuo na meč protiv Barselone u kojem je, kako ističe, njegov tim „doživeo najsuroviju stranu fudbala“.

Sevilja je ispala iz Kupa kralja posle poraza od Barselone na Kamp Nou rezultatom 3:0, posle produžetka.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
„Možda ga vi ne poznajete, ali verujte, video sam koliko je Piksi hrabar“ /video/

Tim iz Andalusije je utakmicu završio sa deset igrača nakon što je Fernando isključen posle drugog žutog kartona u 92. minutu.

Samo nekoliko minuta kasnije Đerar Pike je postigao gol koji je Barsu odveo u produžetak u kojem je, ispostavilo se, došla i do velikog trijumfa.

Lopetegi je posle meča kritikovao sudije zbog toga što Oskaru Minguesi nisu dali drugi žuti karton posle faula nad Okamposom kojim je načinjen penal (koji je, ujedno, Mark Andre ter Stegen odbranio).

„Doživeli smo najsuroviju stranu fudbala večeras. Ostali smo sa igračem manje, a trebalo je i jedan njihov da bude isključen. Sramota je. Mnogo toga je bilo protiv nas, mnogo povreda, pa smo primili gol iz prvog udarca...“, iskren je bio Lopetegi.

Nekadašnji trener Real Madrida, velikog rivala Barselone, rekao je da je faul Minguese, koji možete videti na priloženom videu, bio očigledno dovoljno oštar za žuti karton.

„Mislim da to što nije dobio drugi karton nije bila dobra odluka. On je sprečio čistu priliku za gol. Ali, neko nije tako video...“.

Da je Okampos postigao gol sa bele tačke Sevilja bi imala 1:1, pa bi Barseloni, zbog pravila o golu u gostima, bila potrebna još tri gola u regularnom delu utakmice.

„Imali smo rešen meč sa tim penalom. Da smo to dali, ne bi bilo nikakve šanse da nam daju još tri gola. A, onda su dali i drugi gol, pre toga crveni za Fernanda...“, rekao je vezista Sevilje Đoan Đordan.

„Poštujem sudiju, ali ne znam kako nije pokazao Miguesi drugi žuti. Pre nekoliko dana ni Leo Mesi nije dobio drugi žuti. A, danas Fernando jeste. Ali, ja sam naučio da smo mi klub koji se ne predaje“, dodao je Španac.

Barselona će u finalu Kupa kralja igrati protiv boljeg iz duela Levantea i Atletik Bilbaa, koji je na programu u četvrtak od 21.00 (prvi meč 1:1).

Hit „Jutro je“ Nade Topčagić odzvanja Sanremom, a na scenu izlazi Ibra u specijalnom sakou /video/

UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Zvezde – rasizam, uvrede, kršenje protokola

„Bio sam spreman da se pobijem zbog Batice, to se videlo u Zagrebu“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala