„Možda ga vi ne poznajete, ali verujte, video sam koliko je Piksi hrabar“ /video/

© AP Photo / ARMANDO FRANCADragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Boško Đurovski, nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde misli da je Dragan Stojković Piksi bio jedino rešenje za poziciju selektora reprezentacije Srbije.

Legendarni igrač i kasnije funkcioner je nedavno dogovorio saradnju sa FSS i tokom sledeće nedelje bi trebalo da bude predstavljen.

„Dugo smo čekali Piksija, pregovori su trajali dugo. Na kraju se i to ostvarilo. Mislim da je u ovom momentu to jedino rešenje, Piksi je najveće fudbalsko ime. Svojom pojavom daje neku garanciju narodu i navijačima. Imaće respekt od igrača, njegov autoritet je veliki. Ponašanje igrača, kako na terenu, tako i van njega biće drugačije u odnosu na ostale selektore“, rekao je Đurovski u emisiji Miljanov korner. 

Đurovski veoma dobro poznaje Stojkovića, sarađivali su zajedno i najbolje može da kaže kakav je to Piksi kao trener.

„Posebna je vrsta trenera, vi ga možda ne poznajete, ali verujte da sam imao situacija u kojima sam video da je mnogo hrabar, gde uzima stvari u svoje ruke. Nisu me iznenadile njegove izjave, možda su, neko će reći, preterane, ali Piksi je čovek i trener koji veruje u sebe. Na taj način širi pozitivnu energiju na igrače i narod.“

Đurovski se dotakao i kulta fudbalske reprezentacije Srbije koji je na nikad nižim granama.

„Mi imamo pogrešnu sliku o našem kultu reprezentacije. Često pričamo da nemamo kult, a hoću da podvučem da njega (kult) ne stvaraju igraču, to je pogrešna definicija. Kult reprezentacije stvaraju navijači, narod. Mislim da će dolaskom Piksija narod da se ujedini. Njega svi cene kao igrača, tu treba da tražimo kult. Često pričam, možda će me neki osuditi, ali mislim da nacionalni stadion treba da se pomeri iz Beograda. Neki moj predlog je da bude u Kragujevcu, srcu Šumadije, da taj deo Srbije animiramo. Da ljudi znaju da tu igra reprezentacija Srbije, da se svi udružimo...“, istakao je Đurovski.

Kompletan razgovor Miljana Milićevića i Đurovskog u emisiji Miljanov korner pogledajte u nastavku:

► Miha nokautirao bivši klub, pa pričao o Sanremu i kako je bolji pevač od Ibre

► Zašto Španac nije smeo da dozvoli da Zvezda pobedi u Milanu?

 Novosti: Kokeza odbio poligraf

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala