UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Zvezde – rasizam, uvrede, kršenje protokola

© AP Photo / Darko VojinovicStadion Rajko Mitić – Marakana
Stadion Rajko Mitić – Marakana - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Unija evropskih fudbalskih asocijacija zvanično je pokrenula istragu protiv Crvene zvezde zbog incidenata na meču protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evrope.

Aktuelni šampion Srbije nije se pokazao kao dobar domaćin, pa je zbog rasističkog ponašanja, uvredljivog skandiranja i kršenja protokola UEFA, pokrenut postupak.

Rasističko ponašanje i uvredljivo skandiranje odnosi se na neimenovanog navijača koji je vređao Zlatana Ibrahimovića koji je sa tribina gledao meč Zvezde i Milana.

Zlatan Ibrahimović pred meč Zvezde i Milana - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Gnusne psovke ka Ibrahimoviću; Zvezda: Primitivni pojedinac...

Crveno-beli kasnije su se oglasili saopštenjem i izvinili Ibrahimoviću, te su naveli da će pokušati da identifikuju čoveka koji je nazivao napadača Milana pogrdnim imenima.

Kada je reč o kršenju protokola UEFA to se, između ostalog, odnosi na socijalno distanciranje i higijenske mere među gledaocima i u novinarskoj loži.

Na zvaničnom sajtu UEFA objavljeno je da postupak i zvanično pokrenut, pa će biti zanimvljivo videti koja će kazna biti.

Nažalost 18. februara sa stadiona „Rajko Mitić“ nije poslata lepa slika, te se svi nadaju da će se pronaći krivac i adekvatno kazniti, kao i da u budućnosti neće biti sličnih ispada.

UEFA pokrenula istragu protiv Zvezde

Gnusne psovke ka Ibrahimoviću; Zvezda: Primitivni pojedinac...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala