Pepovi „građani“ bez milosti – smazali „vukove“ za 21. pobedu u nizu

© REUTERS / CARL RECINEMančester siti Žesus
Mančester siti Žesus - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Tako to radi Mančester siti. Dominantno i sa stilom! Izabranici Pepa Gvardiole pobedili su Vulverhempton rezultatom 4:1 (1:0) u 29. kolu Premijer lige, a imali su posed lopte čak 72 odsto, uz 22 upućena šuta, od čega 10 u okvir gola. Surovi Pepovi „građani“ stigli su do 21. pobede u nizu, od čega čak 15 u engleskom prvenstvu.

Pepovoj kaznenoj ekspediciji niko ne može da stane na put. Kako na Ostrvu, tako i u Evropi. Poslednji koji je pregažen na putu je Vulverhempton, koji se na neki način i dobro držao, s obzirom na to da je do 79. minuta na Etihad stadionu rezultat bio 1:1. Prethodno je Dedonker u 15. minutu pogodio sopstvenu mrežu za vođstvo domaćina, da bi Koudi u 61. izjednačio.

Ipak, tada je Siti „dodao gas“ i prosto je smazao „vukove“ koje vodi Nuno Espirito Santo. Za svega 13 minuta, 10 regularnih i tri minuta produžetka, Žesus, Sterling i drugovi su napunili mrežu mrežu Ruija Patrisija.

Prvo je Brazilac Gabrijel Žesus pogodio u 80. minutu, da bi Rijad Marez u 90. povisio na 3:1. Činilo se da je to kraj i konačan rezultat, ali nije tako mislio raspoloženi Žesus, koji u 93. minutu postavlja konačnih i ogromnih 4:1.

Siti je tako stigao do 15. pobede u nizu u Premijer ligi, i praktično se više ne dovodi u pitanje da li će osvojiti šampionsku titulu, pošto imaju 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester junajted, koji doduše ima utakmicu zaostatka.

Građani tako nastavljaju da dominiraju i žele da osvoje sve trofeje ove sezone. Kako surovo izgledaju na terenu, to u ovom trenutku ne deluje uopšte nerealno. Pepova mašinerija melje, i praktično je već obezbedila mesto u četvrtfinalu Lige šampiona zahvaljujući rutinskom trijumfu u gostima protiv Borusije Menhengladbah (2:0).

Đozep Pep Gvardiola  - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
„Građani“ se igraju fudbala bez napadača – i imaju niz od 18 „žrtava“

Deluje da Mančester siti igra najlepši fudbal otkako je pre pet godina na Etihad stigao Pep Gvardiola. Sam Katalonac ne krije da je Liga šampiona imperativ, kao i prethodnih sezona i da je ekipa fokusirana da konačno osvoji čuvenog „klempavka“, koji je dosad bio samo misaona imenica za engleski tim.

 

„Mnogo novca je uloženo u ovaj tim koji je stvoren da pokori Evropu, ne da osvaja samo domaće titule“, bez okolišanja će Gvardiola.

Engleski mediji uveliko pominju „kvadripl“, odnosno osvajanje sve četiri titule u sezoni. Osim Premijer lige i Lige šampiona, tu su još FA Kup i Liga kup u kojem su već obezbedili učešće u finalu.

Siti je za sada nanizao 21. pobedu, dok na poslednjih 28 utakmica u svim takmičenjima ne znaju za poraz, pa ostaje da se vidi da li postoji neko u Engleskoj ili u Evropi ko će im u skorije vreme stati na put.

► Srbija ga je olako ispustila, Zvezda je čekala i dočekala da postane majstor

► Hit „Jutro je“ Nade Topčagić odzvanjao Sanremom, a na scenu izlazi Ibra u specijalnom sakou /video/

► Stanojević za Sputnjik: Prirodno je da se nadamo kiksu Zvezde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala