Opsadno u Sarajevu: Stotinu policajaca na ulicama i aerodromu /video/

© AP Photo / Kemal SofticPolicija BiH
Policija BiH - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Srbija danas izručuje Darka Eleza Bosni i Hercegovini, potvrdila je glavni tužilac BiH Gordana Tadić na sednici Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH. Elez bi na sarajevski aerodrom trebalo uskoro da sleti helikopterom. Prema pisanju medija, stotinu policajaca obezbeđuje izručenje.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala.

Srpsko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini koji je uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradskom naselju Batajnica.

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih dela organizovanog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Izručenjem Darka Eleza u BiH očekuje se da budu rešene dve brutalne likvidacije na području Istočnog Sarajeva, te veći broj iznuda koje su proteklih godina počinjene na području Republike Srpske.

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gde živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Inače, Elez se sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala