Nižu se odobrenja: Još tri afričke zemlje registrovale rusku vakcinu

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja ruske vakcine "Sputnjik Ve" u Kazahstanu
Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Angola, Džibuti i Republika Kongo registrovali su rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koja je do sada odobrena u ukupno 42 zemlje, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).
„Vakcina je registrovana u okviru ubrzane procedure. Prema tome, 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) su registrovale ukupno 42 zemlje sa ukupnom populacijom od preko 1,1 milijarde ljudi“, navodi se u saopštenju Fonda.

Ističe se da je vakcinacija glavni uslov za pobedu nad pandemijom.

„Registracija vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) u Angoli, Džibutiju i Kongu omogućiće partnerima da dobiju pristup bezbednoj i efikasnoj vakcini koja uživa veliko poverenje i koja  se koristi širom sveta. Diverzifikacija nacionalnih portfelja vakcina protiv virusa korona zahvaljujući registraciji vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) je važan primer međunarodne saradnje, čiji će glavni rezultat biti spaseni životi“, rekao je šef RFPI Kiril Dmitrijev.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

© SputnikTreća faza ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“
Nižu se odobrenja: Još tri afričke zemlje registrovale rusku vakcinu - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Treća faza ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala