„Bio sam spreman da se pobijem zbog Batice, to se videlo u Zagrebu“ /video/

© AFP 2023 / DIMITAR DILKOFFAlbert Nađ
Albert Nađ - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Albert Nađ, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, istakao je da je utakmica protiv Hrvatske u Zagrebu najlepši momenat koji je doživeo u nacionalnoj selekciji, a osvrnuo se i na čuveni sukob Roberta Jarnija i Zorana Mirkovića na tom meču.

Duel pun naboja je dobio značaj veći od obične fudbalske utakmice, a Nađ je istakao da je falila jedna iskrica da sve eksplodira i poprimi neženjene razmere.

To se i dogodilo posle sukoba Jarnija i Mirkovića.

„Inscenirao je faul, skočio na Batu i opsovao mu je sve i svašta. U tom trenutku, na bilo koga drugog da je udario, došlo bi do incidenta. Možda se ne bi dogodilo ono što je Mirković uradio, ali bi svakako izazvalo gužvu i haos na terenu. Dobro je poznat Baticin i moj temperament, kada se sudija Aranda mašio za džep i izvadio crveni karton, pojurio sam ka njemu i počeo da ga molim da promeni odluku. On kaže kako da mu da žuti, kad je video šta je uradio. Ja i dalje uporan i govorim mu da ma nije ništa video. Ali, nije vredelo. Ostali smo sa deset igrača i do kraja utakmice vodili divovsku borbu protiv brojčano jačeg protivnika“, istakao je Nađ.

Sa rezultatom 2:2 Jugoslavija je uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, a Nađ ističe da je Mirković bio njegov omiljeni saigrač.

„Za njega sam bio spreman da se pobijem na terenu, što se može dokazati na primeru Roberta Jarnija. Jednostavno, u tom trenutku nisam znao za sebe. Zanimljiva scena dogodila se dva dana posle utakmice na aerodormu u Frankfurtu. Pošto ni Zagreb ni Beograd nisu imali direktne linije za Sevilju, išli smo preko Nemačke i u jednom trenutku zapazim Roberta kako gura kofer i ide ka meni. Kada je podigao glavu i ugledao me, počeli smo obojica da se smejemo. Tada sam mu još jednom rekao da mi je drug, ali da sam u tom trenutku hteo da ga zadavim. I pored svega, ja sam se na toj utakmici osećao sigurnije, nego na onoj prvoj kada je nestalo struje u Beogradu. Tvrdim i dalje da Batica može da bude dobar trener. Ima pobednički mentalitet, disciplinu i privrženost poslu“, istakao je Nađ.

► Piksi ponovo pod zastavom Srbije: Moramo da ginemo za dres, grb i himnu!

► Srbija ga je olako ispustila, Zvezda je čekala i dočekala da postane majstor

► Sramota srpskog fudbala se čuje do Amerike

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala