Partizanovci produžili Zvezdinu agoniju u Evroligi

© Foto : KK Crvena zvezdaDetalj sa utakmice Crvena zvezda – Bajern Minhen
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Bajern Minhen - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na domaćem terenu rezultatom 78:76 od ekipe Bajern Minhena, u 27. kolu Evrolige.

Crveno-belima je ovo bio sedmi uzastopni poraz u Evroligi, ukupno drugi u isto toliko odigranih mečeva protiv Bavaraca, odnosno bivšeg trenera Partizana Andree Trinkijerija, ove sezone.

Zvezda se posle 27 odigranih mečeva nalazi na pretposlednjem mestu tabele, sa učinkom od sedam pobeda i 20 poraza i bez ikakvih šansi za plasmanom u doigravanje, dok je Bajern u plej-of zoni sa 17 trijumfa i deset neuspeha.

Meču je prisustvovao i nekadašnji trener Zvezde Svetislav Kari Pešić, čuveni srpski stručnjak, koji je boravio u društvu prvog čoveka tima Nebojše Čovića i ostalih članova kluba.

​Zvezda je imala sve u svojim rukama pred ulazak u poslednje minute utakmice, ali je na kraju pala posle izuzetno loše igre u napadu i ubojitih napada Vejna Boldvina i bivšeg igrača Partizana, Vladimira Lučića.

Poraz crveno-belih se mogao naslutiti posle prve deonice, u kojoj su bili dobri defanzivno, ali tragični ofanzivno, pošto je za prvih deset minuta postigla isto toliko poena.

Prve poene na utakmici su izabranici Dejana Radonjića postigli tek posle oko pet minuta igre, a Bajern se mini-serijom u završnici odlepio na pet poena prednosti (10:15).

​Dobra igra Ognjena Dobrića donela je Zvezdi preokret tokom prvog dela druge deonice, a domaći sastav je zadržao rezultatski višak sve do kraja prvog poluvremena.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena Vejd Boldvin je promašio prvi šut za dva poena na utakmici, a onda i dobio tehničku grešku, pa je Zvezda na pauzu otišla sa prednošću – 35:31.

​Crveno-beli nisu dobro otvorili treći kvartal, ali su brzo konsolidovali svoje redove i serijom od 16:5 prvi put došli do dvocifrene prednosti.

Poenima Dobrića i Simonovića u samoj završnici je Zvezda došla do novih +10, ali je Boldvin ovog puta pogodio šut, i to za tri poena, pa je pred ulazak u odlučujući deo igre bilo 57:50.

​Zvezda je održavala prednost tokom četvrte četvrtine uprkos konstantnim pritiscima rivala, ali je na kraju, ipak, viđena dramatična završnica.

Lojd je svojoj ekipi doneo prednost od šest poena na nešto manje od pet minuta do kraja (68:66), ali su gosti iz Minhena zategli odbranu, pa Zvezda nije postigla nijedan poen tokom naredna tri minuta.

​Bajern je poveo posle pet vezanih poena Vladimira Lučića, a crnu seriju svoje ekipe iz veoma teške pozicije prekinuo je Lojd – trojkom za 71:70, na nešto manje od dva minuta do kraja.

Nažalost po srpski tim, od tog trenutka usledila je nova serija Lučića i Boldvina, posle koje je Bajern došao na +7 na 23 sekunde do kraja, od čega nije bilo oporavka.

Ubedljivo najbolji u poraženom sastavu bio je Džordan Lojd, koji je postigao 26 poena (9/18 iz igre), u šest skokova i dve asistencije, ali i pet izgubljenih lopti.

Najbolje su ga pratili Kori Volden sa 15 i Ognjen Dobrić sa 13 poena, dok niko više nije bio dvocifren.

Na drugoj strani je igrač odluke bio Vladimir Lučić, koji je imao ne preterano spektakularnih deset poena (3/8), ali je sve postigao u poslednjoj četvrtini, odnosno kada se rešavalo pitanje pobednika. On je, ujedno, imao i četiri skoka, dve asistencije i čak tri ukradene lopte.

Najbolji kod Bavaraca bio je Vejd Boldvin sa 27 poena (10/14 iz igre), a istakao se i Džejlen Rejnolds sa 13 poena (6/6).

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Zvezda i Obradović u epizodi – „ako od ljubavi do suda ima tako malo“

Trinkijeri traži novac od Partizana i stiže na megdan Zvezdi

Mlada zvezda srpske košarke za Sputnjik: Izlazimo na zagrevanje i zove me – Jokić!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala