Trio se nameće Piksiju – ima li mesta za golgetere „iz drugog plana“?

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaĐorđe Despotović
Đorđe Despotović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, imaće težak posao pošto ga za nešto više od 20 dana očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Sedam miliona selektora u Srbiji i još milioni van, čekaće da vide koga će fudbalska legenda uvrstiti na svoj spisak reprezentativaca za prve tri utakmice.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Piksi: Srbiji nedostaje nešto, krv mora da vri

Srbiju očekuju dueli sa Republikom Irskom, 24. marta, Portugalom tri dana kasnije, te Azerbejdžanom 30. marta.

Piksi je navodno već odlučio da se zahvali jednoj grupi fudbalera, na čelu sa kapitenom Aleksandrom Kolarovim, a u poslednjih nekoliko nedelja njegovom pozivu se nameću trojica ofanzivaca.

U prvom redu to je Uroš Đurđević, nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Srbije, dete Crvene zvezde koje je punu afirmaciju steklo u Partizanu, sada briljira u španskoj drugoj ligi, nastupajući za Sporting Hihon.

Popularni Đuka je najbolji strelac tog takmičenja, na 27 utakmica je postigao čak 17 golova i nalazi se u sjajnoj formi koju dokazuje iz kola u kolo.

Bivši igrač Rada je ranije govorio o tome da ne razmišlja o reprezentaciji Srbije, zbog činjenice da su prednost imali Aleksandar Mitrović i Luka Jović, ali je izvesno da se on nameće novom selektoru, s obzirom na to da su konkurenti u ne tako sjajnoj formi.

U prethodnom periodu dresu Srbije je najbliži bio Đorđe Despotović, napadač ruskog Rubina na 16 mečeva u Premijer ligi je postigao devet golova i treći je na listi golgetera, iza Serdara Azmuna i Artjoma Dzjube, fudbalera Zenita.

On je bio deo tima selektora Ljubiše Tumbakovića, ali nije dobijao previše prostora zbog činjenice da je on forsirao sistem sa jednim napadačem i da je to uglavnom bio Mitrović, sa Jovićem kao prvom izmenom.

Ispod radara u centar pažnje se vraća i Andrija Živković, momak koji je bio deo tima za Mundijal u Rusiji 2018. godine, ali je u međuvremenu „potonuo“ kroz godine u ekipi Benfike.

Srećom po njega, ta odiseja je letos završena, nekadašnji fudbaler Partizana je stigao u tim solunskog PAOK, gde je dobio pravu šansu i priliku da pokaže sve svoje kvalitete.

Mladi Nišlija je nastupio na 35 utakmica, postigao osam golova i upisao sedam asistencija, te ponovo demonstrirao svoju polivalentnost, nastupajući na čak četiri pozicije, čime je dokazao da može da bude veoma koristan u široj rotaciji igrača.

Selektor Stojković bi u petak trebalo da objavi spisak reprezentativaca, a vredi očekivati da se Đurđević, Despotović i Živković nađu na njemu, bar kao opcije, s obzirom na to da ekipi slede tri teške utakmice.  

O tome kako će Piksi voditi Srbiju za Sputnjik sport u emisiji Miljanov korner govorio je Boško Đurovski, nekadašnji Stojkovićev saigrač i saradnik. 

► Filip Kostić je uhvatio zalet i ne namerava da se zaustavi /video/

► „Možda ga vi ne poznajete, ali verujte, video sam koliko je Piksi hrabar“ /video/

► Holandska sramota nije mogla da pobedi Tadićevu veru /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala