Piksi: Srbiji nedostaje nešto, krv mora da vri

© AP Photo / ARMANDO FRANCADragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, budući selektor fudbalske reprezentacije Srbije, najavio je promene u srpskom timu.

Posle duge sage, legendarni fudbaler i nekadašnji funkcioner je prihvatio poziv Fudbalskog saveza Srbije da popuni mesto upražnjeno posle odlaska Ljubiše Tumbakovića, što je u subotu i potvrdio za Sputnjik sport

Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Ekskluzivno Piksi: Da, biću selektor Srbije!

„Biće promena. Ne kažem da pre nije bilo dobro. Ja imam svoju viziju svoju filozofiju. Pretpostavljam da će promene iznenaditi. To će biti promene za dobro tima, kolektiva, atmosfere. Za dobro te zdrave grupe koja u martu treba da krene da se bori i da krajem godine završi“, rekao je Piksi za TV Prva.

On je istakao i da talenat, o kome se mnogo priča, mora da se pokaže na delu.

„Nedostaje nešto... Nisam bio u tom sistemu. Nisam želeo da komentarišem sa strane, nisam znao šta se dešava. Treba stvoriti timski, patriotski duh, prioritet. To treba da stvorim, to treba da napravim. Ako nemate uspeha i ako poraze doživljavamo kao tragedije, pitanje je samo način na koji gubite. Da li gubite na pravi način, sa dostojanstvom ili bez“.

Stojković je dodao da će njegov radi zavisiti od mnogih stvari.

„Kako se osećaš, da li imaš podršku, zavisi od rezultata... Ovu odluku nisam doneo sam. Sve odluke donosim u razgovoru sa porodicom. To je motor svega. Da nemam podršku porodice, nikad ne bih prihvatio ovako nešto. Dok god budemo bilo lepo, dok god Srbiju budem činio ponosnom, ja ću biti tu. Ne da ću dati sebe samo, daću život za ovo“.

Piksi je govorio i o reprezentativcima.

"Vidim ih kao talentovane momke, igrače koji igraju u velikim ligama, profesionalce... Ono gde ih ne vidim kako treba jeste kada oni dođu ovde i ne odigraju dobro. Kada odgledaš ono protiv Škotske, pitaš se ’Šta je, bre, ovo?’. Odigrali smo ležerno. Mora da se probudi u njima neki žar, mora ta krv da vri."

Stojković je prokomentarisao i utakmicu između Crvene zvezde i Milana, u šesnaestini finala Lige Evrope.

„Naravno da je Milan u većoj prednosti nego Zvezda. Budžeti ne mogu da se mere. Morali su da budu hrabri, odigrali su maksimalno i to im se vratilo u poslednjoj sekundi, gde je rezultat otišao na 2:2. To je po meni jako dobar rezultat i on će ostati u istoriji kluba“, zaključio je Stojković.

O tome kako izgleda raditi u Fudbalskom savezu Srbije nedavno je za Sputnjik sport, u emisiji „Miljanov korner“, govorio Ljubinko Drulović.

► Srbi srušili šampiona Evrope, „novi Žigić“ rešeta u Bundesligi /video/

► Šamar za šamarom – Don Karlo održao bukvicu Klopu i naneo četvrti poraz zaredom!

► Policija „uhapsila“ Tadića /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala