Stanojević za Sputnjik: Prirodno je da se nadamo kiksu Zvezde

© Foto : Youtube/FK Partizan BeogradAleksandar Stanojević, trener FK Partizan
Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
U svetlu katastrofalnih dešavanja u koja je upleten Fudbalski klub Partizan, njegovi igrači beleže sjajne rezultate i trijumfom nad Vojvodinom rezultatom 2:0 na svom terenu upisali su 14. uzastopnu pobedu.

Izabranici trenera Aleksandra Stanojevića su odličnom igrom neutralisali neugodnog protivnika i ostali u trci za večitim rivalom, Crvenom zvezdom, koja je prvoplasirana, ima tri boda više, ali i dve utakmice manje.

Posle utakmice sa Vojvodinom Stanojević je u odgovorima na pitanja redakcije Sputnjik sport rekao da je cilj ekipe da ostane u korak za Crvenom zvezdom.

„Hvala Bogu da se nadamo kiksu večitog rivala, ali sam ja uvek govorio da prvo treba da gledamo da se mi stabilizujemo i da budemo konstantni i to jesmo u ovom trenutku. Da li će oni kiksnuti ili ne, to ne zavisi od nas, nadamo se tome, to je prirodno, pratimo razvoj situacije“, istakao je Stanojević.

Partizanu je duel sa Vojvodinom stigao u nezgodnom trenutku, klub je već nedeljama tema u javnosti, a sve u vezi sa okolnostima koje nemaju veze sa fudbalom.

Stadion Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Sramota obezglavljenog Partizana

Naravno, reč je o kriminalnoj organizaciji koja je bila skrivena pod plaštom navijača crno-belih, što, na radost pravih navijača, nije ostavilo posledice po tim.

Tome u prilog ide i pobeda nad Vojvodinom, crno-beli nisu ostvarili trijumf u poslednja tri susreta, uključujući i finale Kupa Srbije, ali je Stanojevićev sastav to konačno ostvario na svom terenu u 25. kolu Superlige Srbije.

„Ne razmišljamo o tome da li i kakav skor imamo sa kim, naš cilj je bio da pobegnemo trećeplasiranoj ekipi, da budemo konkurentni i u korak sa Zvezdom. Odvojili smo se na 12 bodova u odnosu na ostale ekipe, to je dobro sa jedne strane, videćemo kako će biti u narednom periodu“, istakao je Stanojević.

Veliku ulogu u pobedi Partizana nad Novosađanima imao je kapiten Vladimir Stojković, iskusni čuvar mreže koji tokom 90 minuta nije imao previše posla, ali je u nadoknadi vremena čak četiri puta bravurozno intervenisao i sprečio gol rivala.

„Osim situacija u tih poslednjih nekoliko minuta nije imao previše posla, radio je ono što je njegov posao, on je maestralan u svakom smislu te reči“, istakao je Stanojević.

Vredi napomenuti, dva gola za pobedu Partizana postigao je Takuma Asano, sjajni japanski fudbaler koji je u dosadašnjem toku takmičenja 14 puta tresao mreže protivnika i nalazi se na drugom mestu liste strelaca Superlige Srbije, iza napadača Radnika iz Surdulice Milana Makarića, koji ima jedan gol više.

Stanojevićeva četa će naredni izazov imati 7. marta, kada u okviru 26. kola Superlige Srbije gostuje Radu.

​► „Zašto bih mrzeo navijače Zvezde?“ /video/

► Trio se nameće Piksiju – ima li mesta za golgetere „iz drugog plana“?

► Hrvat je zamalo obukao dres Partizana – iz inata

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala