Novak ima etiketu zlikovca, ali je istina daleko od toga /video/

© REUTERS / LOREN ELLIOTTNovak Đoković razbija reket na Australijan openu 2021.
Novak Đoković razbija reket na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2021
Pratite nas
Izliv besa je potpuno normalna pojava u svetu sporta, pa tako i tenisa. Ipak, nekima, kao što je Novak Đoković, se oslobađanje frustracija zamera mnogo više nego drugima.

Đoković je neko ko je tokom karijere u velikom broju navrata na terenu više nego jasno pokazivao emocije – što kroz psovke, što kroz razbijanje reketa, što kroz dranje.

To ne znači da je on jedini koji to radi, a daleko je i od nekog ko to radi najčešće. Ipak, to nije sprečilo medije da ga označe kao zlikovca.

Srpski teniser Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Troicki za Sputnjik detaljno opisuje muke u Australiji i najavljuje veliku odluku do Vimbldona

Iako Rafael Nadal, njegov veliki protivnik, nikada u profesionalnoj karijeri nije razbio reket, čak je i on umeo da plane usred meča.

I Rodžer Federer je imao više nego nekoliko ispada i razbijanja reketa, a početkom svoje karijere je čak važio za nekoga ko ne ume da se kontroliše, da bi to potpuno promenio kako su godine prolazile.

Ove činjenice kroz istoriju nisu bile na raspolaganju većini svetskih medija, pa su se Novakovi ispadi mnogo češće negativno komentarisali nego kod bilo koga drugog.

Dok bi lomljenje reketa na Novakovom meču taj potez stavljalo u prvi plan, kod Federera, na primer, bi bilo pomenuto tek u delu teksta.

Pročitajte još: Zašto vole da mrze Đokovića?

Zbog toga je jedan Britanac, inače navijač srpskog tenisera, na Tviteru napravio niz u kojem objašnjava kako je razbijanje reketa i nerviranje sastavni deo tenisa.

Teniska mreža - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2021
Tajvanski teniser bio „zarobljen“ u Beogradu zbog vize: Držali su nas 24 sata

On se prisetio nekih od najupečatljivijih ispada svih tenisera, pa tako imamo situaciju kada je Stefanos Cicipas razbio reket i time povredio svog oca, kada je Miša Južni izudarao sebe po glavi i raskrvario se, kako je Federer deganžirao lopticu nedaleko od gornjeg dela tribina...

Klikom na priloženi sadržaj moći ćete da pogledate ceo niz o kojem se radi:

​► Skandiraju joj Hrvati, briljira u poslu: Ko je „slatka, mala Marijana“?

Svi Novakovi „poslužavnici“

Direktor razotkrio nečasne radnje sprovedene protiv Đokovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala