Tajvanski teniser bio „zarobljen“ u Beogradu zbog vize: Držali su nas 24 sata

© Sputnik / Aleksandar MilačićTeniska mreža
Teniska mreža - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2021
Pratite nas
Ceng Čun-Hsin, 281. teniser sveta, ispričao je da je 21. februara bio priveden od strane srpskih službenika i da je na aerodromu „Nikola Tesla“ proveo više od 24 sata.

Čun-Hsin, koji ima 19 godina, zajedno sa ocem vraćao se sa čelendžera iz Južne Afrike i put do Tajvana vodio je preko Srbije.

Mladi teniser otkrio je da su mu srpski predstavnici u Južnoj Africi rekli da može sa elektronskom vizom (e-viza) da uđe u zemlju i nastavi putovanje do domovine.

Međutim, prema njegovom svedočenju, kada su otac i on stigli u Srbiju imigracioni službenici odbili su da priznaju njihove e-vize i insistirali su na redovnim papirnim vizama.

Rešenje nisu mogli odmah da nađu, te ih je, kako kaže, 10 radnika aerodromske službe smestilo u hladnu, slabo osvetljenu prostoriju sa samo nekoliko metalnih stolica i sa opušcima cigareta na podu.

Prema pisanju „Tajvan njuza“, Ceng je rekao da ljudi, u sobi u kojoj su bili smešteni, nisu nosili zaštitne maske i da su bili bez vode i toplote duže od 24 sata.

Sutradan su im srpski službenici saopštili da moraju da odlete za Tursku gde će sačekati tri dana i da će potom biti vraćeni nazad za Južnu Afriku.

„Srećom, Cengu i njegovom ocu je ponuđena je pomoć od tajvanskog predstavništva u Turskoj nakon što su saznali za njihovu situaciju. Osoblje kancelarije ponudilo je im je tople obroke i kontaktiralo je državnu avio kompaniju kako bi dogovorili let koji će ih odvesti direktno na Tajvan“, piše „Tajvan njuz“.

Ceng Čun-Hsin i otac sleteli su u utorak na Tajvan i zahvalili su se ministarstvu spoljnih poslova države što im je pomoglo da se vrate u zemlju.

Na kraju portparol ministarstva spoljnjih poslova Tajvana upozorio je sve stanovnike ove države da moraju da ponesu vizu ukoliko idu u Srbiju ili preko naše države – elektronska ne pomaže. 

一連串的狀況,造成麻煩,特別要感謝土耳其及南非駐外使館的全力援助,終於回到家! 謝謝陳養衡大哥及羅應肇大哥!

Posted by 曾俊欣 on Utorak, 23. februar 2021.

Svi Novakovi „poslužavnici“

Đoković je bio najbolji, ali nije dobio prestižnu nominaciju

Direktor razotkrio nečasne radnje sprovedene protiv Đokovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala