Rusija i Argentina potpisale memorandum o proizvodnji vakcine „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Rusija i Argentina su potpisale Memorandum o razumevanju u cilju proizvodnje vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u toj latinoameričkoj zemlji.
„Saopštavamo da je potpisan Memorandum o razumevanju između vodeće kompanije Ruskog fonda direktnih investicija, koja zastupa Institut 'Gamaleja' i predstavnika 'Richmond Laboratories' u cilju razvijanja saradnje između strana s ciljem proizvodnje vakcina protiv virusa korona u bliskoj budućnosti“, piše u dokumentu, koji je potpisalo rukovodstvo laboratorije i poslalo argentinskoj berzi.

Ranije je saopšteno da je vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) bila registrovana u Argentini po ubrzanoj proceduri. Ruski fond za direktne investicije je 25. februara saopštio da je vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) već registrovana u 37 država, čija ukupna populacija premašuje 1,1 milijardu ljudi.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala