Fudbal bez navijača učinio je da domaći teren ne znači ništa

© REUTERS / BERNADETT SZABOMančester siti
Mančester siti - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Fudbal bez navijača prouzrokovao je da domaći teren ne znači apsolutno ništa! Praktično nema razlike u tome da li ste domaćin ili gost, što najbolje oslikavaju utakmice osmine finala Lige šampiona, gde je samo Porto slavio na svom terenu, ostalih sedam pobeda upisali su gosti!

Da, dobro ste pročitali! Čak sedam od osam utakmica nokaut faze Lige šampiona okončano je u korist gostiju.

Čak i ukoliko bi se neko zapitao kako i zašto se to dogodilo, odgovor je prost! Nema navijača, dok su neki klubovi zbog pandemije virusa korona primorani da igraju na neutralnim terenima, kao što je bio slučaj sa Lajpcigom, Atletiko Madridom i Borusijom Menhengladbah.

​Lajpcig je ugostio aktuelnog prvaka Engleske Liverpul na „Puškaš areni“ i glatko je izgubio rezultatom 2:0. Jasno je da je tim Jirgena Klopa, koji u Premijer ligi ne liči na sebe i konstantno posrće, jednom nogom već u četvrtfinalu.

Atletiko Madrid takođe je u strahovitom padu forme, istopila im se prednost u Primeri u odnosu na Real i Barselonu, a prvu utakmicu osmine finala sa Čelsijem koja je odigrana u Bukureštu, "jorgandžije" su izgubile, presudio im je Olivije Žiru, briljantnim „makazicama“.

Dragiša Binić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Binić za Sputnjik: Piksiju je Srbija dala sve, oseća da treba da joj vrati

Još jedan nemački tim osim Lajpciga, morao je da igra kao domaćin na neutralnom teren. Borusija Menhengladbah takođe je "glumila" domaćina na „Puškaš areni“, a bez ikakvih problema Mančester siti upisao je pobedu, golovima Bernarda Silve i Gabrijela Žesusa.

Neverovatna je zaista serija Pepove mašinerije, koja je ko od šale nanizala 19 trijumfa u svim takmičenjima, pa revanš na Etihadu verovatno ostaje samo kao formalnost.

​Barselona je na Kamp Nouu ugostila Pari Sen Žermen i to bez prve zvezde Nejmara, ali su se Katalonci propisno obrukali 1:4. Surovo se poigrao sa njima Kilijan Mbape, krilni napadač „svetaca“ koji opasno preti da postane novi fudbalski kralj umesto Kristijana Ronalda i Lea Mesija.

Tri gola spakovao je Barseloni ubojiti Kilijan, dok je mrežu Ter Štegena pogodio još i Mojze Ken. Jednostavno, fudbalski hram u Kataloniji, koji prima oko 100.000 gledalaca bio je prazan, a u takvoj atmosferi Leo Mesi očigledno nije imao motivaciju da po ko zna koji put prosipa magiju na terenu.

I Sevilja u Andaluziji nije iskoristila prednost domaćeg terena, izgubila je od Dortmunda 3:2, dok je Atalanta sa igračem manje na svom terenu poražena od Real Madrida minimalnim rezultatom.

​Šta tek reći za Lacio, koji je u Rimu doživeo debakl od minhenskog Bajerna - 1:4. Tu su praktično već u prvom odmeravanju snaga stvari oko plasmana u četvrtfinale rešene.

Jedini tim koji je iskoristio prednost domaćeg terena je Porto, čije boje brani srpski internacionalac Marko Grujić. „Zmajevi“ sa stadiona „Dragao“ su porazili Juventus rezultatom 2:1, pa nema sumnje da će revanš biti i te kako uzbudljiv.

Ipak, ono što nije uzbudljivo jeste fudbal bez navijača, u kojem domaći teren ne znači apsolutno ništa!

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

prvi mečevi

Lajpcig - Liverpul 0:2 (0:0)

Barselona - PSŽ 1:4 (1:1)

Sevilja - Dortmund 2:3 (1:3)

Porto - Juventus 2:1 (1:0)

Atletiko Madrid - Čelsi 0:1 (0:0)

Lacio - Bajern 1:4 (0:3)

Atalanta - Real Madrid 0:1 (0:0)

B. Menhengladbah - Mančester siti 0:2 (0:1)

► U Milan nije došao samo trener, već legenda tog grada koju je dočekala ćirilica /video/

► Katalonija slavi zbog Barse i Pepa, Madridu je mir donela desna noga levog beka iz Francuske

► Nezaustavljivi Levandovski ostavio iza sebe Realovu ikonu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala