Binić za Sputnjik: Piksiju je Srbija dala sve, oseća da treba da joj vrati

© Foto : Privatna arhivaDragiša Binić
Dragiša Binić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi će do kraja nedelje i zvanično biti promovisan u novog selektora Srbije, a njegov kum Dragiša Binić je u razgovoru za Sputnjik pričao o odluci Fudbalskog saveza Srbije da poveri „orlove“ legendarnom asu.

Piksi je bio veliki fudbaler, možda i najveći s ovih prostora. Ali jedno je biti gromada na terenu, a nešto potpuno drugo kada se nađete u ulozi trenera, selektora.

Dragan Stojković vodio je Nagoju i kineski Guangdžou, pa se u fudbalskim krugovima već može čuti kako on nema dovoljno iskustva ili da ne zna šta ga čeka.

S tim se ni najmanje ne slaže Dragiša Binić, koji smatra da je Dragan Stojković pun pogodak i da će on vratiti reprezentaciji Srbije ono što joj godinama nedostaje. Timski duh!

​„Piksi zna da Srbija ima talenta i dobre igrače, a nama treba jedno veliko ime i autoritet. Nesumnjivo je da će ga igrači slušati. Ima trenerskog iskustva, zna kompletnu problematiku koja je kod nas. Bio je u Zvezdi, bio je u Savezu. Voli Srbiju, svi mi je volimo. Sve mu je dala ova zemlja, Radnički i Zvezda su ga stvorili, pa verovatno želi da se oduži kroz reprezentaciju. Nesumnjivo je da će učiniti sve da odvede ekipu na Svetsko prvenstvo u Kataru“, rekao je za Sputnjik Dragiša Binić.

Stojković i Binić bili su saigrači u Radničkom iz Niša na početku karijere, a zatim su godinu dana branili boje Crvene zvezde. Tu se izrodilo prijateljstvo za ceo život koje je krunisano kumstvom. Na pitanje koliko će Piksiju biti teško da digne ekipu posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i šamara od Škotske, Binić je odgovorio:

​„Ti igrači nisu zaboravili da igraju fudbal. Na Piksiju je da im vrati jedan pobednički duh. Svesni su oni da igraju za svoju zemlju i da imaju obavezu. Njih je fudbalski stvorila Srbija, imaju moralnu obavezu, a Stojković ima tu žicu da iz njih izvuče najbolje i da im objasni šta i kako treba da rade. Imaju kvalitet to nije sporno, i uvek možemo da nađemo 20 dobrih igrača, samo to sve treba lepo da se uklopi“, ističe Dragiša.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Piksi: Srbiji nedostaje nešto, krv mora da vri

Binića ne brine što „orlove“ već za mesec dana čeka start kvalifikacija za Mundijal, dok će u periodu od 24. do 30. marta odigrati čak tri utakmice. Prvo u Beograd stižu Severni Irci (24. mart) i Portugalci (tri dana kasnije), a onda sledi tradicionalno nezgodno gostovanje Azerbejdžanu...

​„Nema to nikakve veze što ćemo imati tri utakmice za manje od nedelju dana. Kako svima, tako i nama. Svi selektori će u isto vreme okupiti reprezentativce, pa tako i Piksi. Verujem da će ići da gleda igrače i da će imati vremena za sve. Sve su to spremni fudbaleri, a na Stojkoviću je da im vrati ono što su izgubili. Vratiće im samopouzdanje. Drago mi je što je prihvatio da bude selektor u jednom teškom trenutku i težak zadatak je pre njim, ali na muci se poznaju junaci. Treba viti veliki kada je najteže, a Piksi to svakako jeste“, završio je Dragiša Binić, koji se sa Crvenom zvezdom popeo na krov Evrope 1991. godine.

► Ekskluzivno Piksi: Da, biću selektor Srbije!

► Piksija samo papir iz Kine deli da postane selektor, a do tada je već precrtao kapitena

► Piksi za Sputnjik: Zvezda je mrtva ako pokaže strah

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala