Zvezda od +13 do petog poraza zaredom u Evroligi

© Foto : KK Crvena zvezdaKošarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd
Košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa 75:62 u odloženom meču 24. kola Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića ispustili su dvocifrenu prednost i na kraju su pretrpeli peti poraz zaredom u Evroligi, a ukupno 18. u 25 utakmica.

Zvezda je u drugoj četvrtini imala +13, činilo se da će ovo biti duel u kom će konačno uspeti da prekinu lošu seriju, ali odigrali su veoma loše u nastavku i ekipa iz Kaunasa zasluženo je slavila.

Crveno-beli u jednom trenutku četvrte četvrtine bili su sedam minuta bez koša, Žalgiris je to iskoristio da napravi ključnu prednost i do kraja meča srpski predstavnik nije uspeo da se vrati.

Najefikasniji u poraženom timu bili su Lojd i Simonović sa po 16 poena, dok je pobednika predvodio Grigonis sa 17, Hejs sa 16 i Rubit sa 15 poena.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, igralo se koš za koš, a u Zvezdi je posebno raspoložen bio Marko Simonović. Iskusni košarkaš pogodio je tri trojke u prvoj četvrtini, te su crveno-beli imali +4, 22:26.

Tokom druge četvrtine prednost prednost izabranika Dejana Radonjića samo je rasla. Pogađali su iz svih pozicija i u jednom trenutku prednost je bila +13, 24:37.

Međutim, igra Zvezde stala je sredinom druge deonice. Domaći košarkaši su se razigrali, prednost se topila i ubrzo je Žalgiris potpuno uhvatio priključak.

Crveno-beli ispustili su prednost i umesto da na pauzu odu sa dvocifrenom razlikom, na poluvremenu je bilo svega +4, 40:44.

Lošu igru sa kraja druge četvrtine Zvezda je prenela i u nastavak meča. Žalgiris je brzo došao do preokreta, preuzeo kontrolu nad utakmicom i gostima iz Beograda bilo je teško da dođu do koša.

Lojd je trojkom uspeo da približi Zvezdu, ali od +13 u drugoj deonici, crveno-beli došli su do toga da gube pred poslednjih 10 minuta – 60:58.

U četvrtoj deonici gledali smo festival promašaja, Zvezda nije mogla ništa da ubaci kroz obruč i Žalgiris je to iskoristio da dođe do krucijalne razlike.

Lojd, iako je postigao 16 poena, odigrao je lošu utakmicu, iz igre je šutirao svega 5/14 i sa takvim njegovim izdanjem nije se moglo do boljeg rezultata.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Mirotiću stigla podrška – legenda je ponovo kod kuće

Kako se sportisti vraćaju na teren posle virusa korona

Pokuševski dao znak da je za NBA /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala