Ruski diplomata o proširenju antiruskih sankcija: Pokvarila im se ploča

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaRuski opozicionar Aleksej Navaljni tokom suđenja u Moskvi
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni tokom suđenja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško smatra da Brisel zvuči kao pokvarena ploča zbog odluke EU da proširi sankcije Rusiji zbog situacije oko opozicionara Alekseja Navaljnog.
„Pokvarila im se ploča“, odgovorio je Gruško na pitanje Sputnjika da prokomentariše uvođenje novih sankcija Rusiji.  

Sa svoje strane, predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki smatra da je još jedan sankcioni napad Evropske unije zbog Navaljnog na račun Rusije neće ostati bez odgovora.

„Sankcije Evropske unije zbog slučaja Navaljni biće još jedan korak ka degradaciji odnosa sa Rusijom“, rekao je Slucki novinarima.

Poslanik smatra da Brisel dosledno sledi politiku opadanja u međusobnom dijalogu i to iz apsolutno izmišljenih i provokativnih razloga. To ne može ni na koji način doprineti bilo kakvoj normalizaciji, naglasio je Slucki.

„Siguran sam da još jedan sankcioni napad neće ostati bez odgovora ruske strane. Brisel dovodi partnerstvo sa Moskvom u ćorsokak, iz kojeg se izlaz može naći samo ako se odustane od politike obuzdavanja Rusije“, dodao je poslanik.

Ranije je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj potvrdio da su se ministri spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu u ponedeljak dogovorili da prošire pesronalne sankcije Rusiji zbog situacije oko Navaljnog.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala