Jokića stigao umor, a ceh je platio Denver /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Atlante rezultatom 123:115, a njihov lider Nikola Jokić pružio je najslabiju partiju ove sezone. Jednostavno, srpskog asa koji je ubacio 15 poena uz 10 skokova i šest asistencija, očigledno je stigao umor, s obzirom na to da od početka sezone vuče ekipu napred.

Srpski centar je gledajući procente ubačenih šuteva iz igre (33,3%) odigrao najslabiju utakmicu ove sezone. Ostvario je Nikola Jokić novi dabl-dabl učinak, ali je košgeterski to bilo daleko od izdanja na koje je navikao ekipu i navijače.

​Imao je momak iz Sombora i šest asistencija, tri ukradene i četiri izgubljene lopte, što nikako nije bilo dovoljno da Denver u sudaru sa Atlantom uđe bar u dramatičnu završnicu - 123:115.

Da Jokić ne bude na ol-star nivou postarao se u velikoj meri Švajcarac Klint Kapela koji ga je maestralno čuvao. Praktično niko od starta sezone nije uspeo tako da „zatvori“ Jokića.

To se posebno odnosi na reket, a činjenica koja to potvrđuje jeste da je najbolji igrač Denvera prve poene iz igre ubacio tek krajem prvog poluvremena. 

Kako Jokić nije pronalazio lak način da poentira, što dosad nije bio slučaj, u prvi plan je iskočio Džamal Marej koji je postigao 30 poena, dok su Barton i Moris dodali po 15, Fakundo Kampaco jedan manje.

Jokić je voleo Balaševića, ali nije stigao da ga upozna...

S druge strane, u timu Atlante zbog povrede nije bilo Bogdana Bogdanovića, a blistao je najbolji pojedinac Houksa Trej Jang sa 35 poena i čak 15 asistencija, pratio ga je Kapela s dabl-dabl učinkom 22 poena i deset skokova.

Sakramento Kingsi poraženi su od Milvoki Baksa u utakmici koju je ponovo gledao s klupe Nemanja Bjelica. Uprkos činjenici da je srpski košarkaš bio odličan protiv Majamija, kada je pružio partiju sezone krunisanu s 25 poena, trener Luk Volton ponovo je nastavio da tera po starom i da ignoriše Bjelicu, kojeg nije uvodio u igru.

NBA REZULTATI

Klivlend - Oklahoma 101:117

Njujork - Minesota 103:99

Orlando - Detroit 105:96

Toronto - Filadelfija 110:103

Atlanta - Denver 123:115

L.A. Klipers - Bruklin 108:112

Milvoki - Sakramento 128:115

► Amerikanac je došao u Srbiju sa velikim očekivanjima, a izdržao je jedva četiri meseca

► Bjelica „epizodista“, Majami se osvetio šampionu /video/

► Povratak legende korenima

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala