„Đoković je poslao jasnu poruku celom svetu“

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković, Australijan open 2021.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Mats Vilander, sedmostruki Grend slem šampion, osvrnuo se na neverovatnih nedelju dana kojih je Novak Đoković imao u Australiji, ali i budućnost ruskog tenisera i Danila Medvedeva.

Analitičar Eurosporta je govori o Novakovim partijama, problemima sa povredom, trci za najviše Grend slem titula i mnogo toga drugog.

Novak je u finalu Ozi opena savladao Danila Medvedeva sa 3-0 u setovima, posle nepuna dva časa igre.

„Ovo je bila neverovatna partija. Đoković je imao početak iz snova, ali se Medvedev nekako vratio i delovalo je kako da će biti napet duel. Ali, Novak je igrao sve bolje i bolje. Na početku drugog seta je malo 'štucnuo'. Bio je neverovatno konstantan i poene je osvajao na toliko različitih načina danas“, rekao je Vilander.

Šveđanin ističe da je 33-godišnji Beograđanin poslao poruku mlađoj generaciji.

„Ovo je jasna poruka njima, nama – i celom svetu. Novak ovih dana nema manu. On može da dobija poene iz drop-šota, izlaskom na mrežu... ima mnogo opcija. Medvedev mora da poradi na raznovrsnosti“.

Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Medvedev: Ispričaću vam priču o Novaku... /video/

S obzirom da je Medvedev i u drugom Grend slem finalu poražen (prvo na US openu 2019. protiv Nadala), Rusija će morati da sačeka kako bi dobila novog Grend slem šampiona.

Ruski muški tenis ima ukupno četiri GS titule, po dve od Marata Safina i Jevgenija Kafeljnikova, a poslednja je došla 2005. upravo u Melburnu (Safin).

„Mislim da više to nije do njih (drugih tenisera). Za sve se pitaju Novak, Rafa i Rodžer. Da li su sve bliži i bliži? Možemo da kažemo da je Medvedev sve bliži, ali onda moramo da shvatimo da su mečevi na pet setova mnogo drugačiji od onih na tri, koje Medvedev redovno dobija. Meč na pet setova je pravi maraton, a protiv Novaka Đokovića je to i sprint i maraton“.

 

​Novaka je umalo omela povreda u predelu abdomena koju je zaradio u trećem kolu protiv Tejlora Frica.

„Fizički me nije iznenadio jer je povreda bila manja nego što smo mislili i mi i on. Što se tiče samopouzdanja, nije se dobro osećao posle prva četiri meča, povredio se protiv Frica. Odjednom je u poslednja dva meča bio nepogrešiv. On, jednostavno, nije grešio u polufinalu i finalu“.

Trenutna situacija kaže da se Novak sa 18 Grend slem trofeja približio Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji imaju po 20 titula.

Mnogi misle da bi Srbin bio još bliže vodećima da na prošlogodišnjem US openu nije diskvalifikovan zbog toga što je sudiju napucao lopticom u vrat.

Novak Đoković po osvajanju titule na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Kako se srpski „zid“ poigrao sa ruskom „lopatom“

„Razočaravajuće je bilo to što se desilo Novaku na US openu. Rafa je na Rolan Garosu potom osvojio 20. trofej, a Novak je sada na 18. Sada mislim da Novak ima veće šanse da osvoji US open jer se igra na betonu. Vimbldon? Možda je on favorit. Na kraju godine ko zna ko će voditi u trci“.

Medvedev je u dobrom delu meča odigrao odlično, ali je na kraju i on posustao kada je video na kojem nivou mu je protivnik.

„Mislim da mu je nedostajalo sreće na početku meča, morao je dobro da počne. Morao je da pokuša da produži meč i da vidi da li će Novak uraditi nešto negativno ako istroši energiju. Sve se prebrzo završilo, a kada Novak vidi cilj onda znate da je kraj. Medvedev nije odigrao dobar meč, ako ga poredite sa prethodnim, alo to je bilo finale protiv Novaka, koji je igrao mnogo agresivnije nego njegovi prethodni protivnici“, zaključio je Mats Vilander razgovor na Eurosportu.

​► Đoković deklasirao Medvedeva i osvojio deveti trofej u Australiji!

„Novače, ti si kralj Melburna!“

Reč „Rusija“ i „ruski“ biće zabranjeni na Olimpijadi, umesto himne – „Kaćuša“, umesto imena – „ROC”

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala